Начало / Университетът / Факултети / Факултет по журналистика и масова комуникация / Студенти / Плащане на семестриални такси чрез СУСИ

   

Обща информация

Плащането на семестриалната такса чрез СУСИ е алтернатива, която се предоставя наред с останалите (съществуващи до момента) възможности. При нея отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка, но остава необходимостта от записване в отдел "Студенти".

Забележка: Студентите трябва да имат акаунт в СУСИ със съответната роля. Поради това тази възможност не важи за новоприети студенти (1-и курс 1-и семестър - зимен, или летен - за ОКС "Магистър", летен прием), т.к. те все още нямат регистрация в СУСИ. В частност новоприети студенти в ОКС "Магистър", завършили ОКС "Бакалавър" в СУ и имащи бакалавърска роля в системата, не могат да я използват за плащане за новата степен - за това е необходимо наличието на магистърска роля, която те получават след заплащане по друг начин и записване.

При този начин на плащане се използва системата на ePay/EasyPay. Може да бъде платено по един от двата начина:

  • онлайн чрез ePay - необходима e предварително направена регистрация в ePay с микросметка или банкова карта, или
  • на каса в офис на EasyPay.

За извършване на плащането операторът начислява съответни такси.

След извършване на плащането, то се регистрира автоматично в СУСИ, поради което отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка.

ЗАПИСАН Е САМО ТОЗИ СТУДЕНТ, КОЙТО, СЛЕД КАТО Е ПЛАТИЛ ТАКСАТА, Е ЗАВЕРИЛ КНИЖКАТА СИ В ОТДЕЛ "СТУДЕНТИ".

Подробна информация

Плащане на семестриални такси чрез СУСИ – 2018/2019 уч. г., летен семестър, редовно и задочно обучение

Стартира кампанията за плащане на семестриалните такси за редовно обучение за летния семестър на 2018/2019 учебна година. Кампанията ще бъде достъпна от студентския профил в СУСИ в периода 21 януари - 22 февруари 2019 г.

Кампанията за задочно обучение продължава до 31 януари 2019 г., като плащането на такси през студентския профил ще остане възможно и след тази дата, до края на кампанията за редовно обучение, но студентите задочно обучени трябва да имат предвид, че крайният срок за тяхното записване в отдел "Студенти" е 31 януари и плащането след тази дата е на тяхна отговорност и не им гарантира записване.

За плащане чрез СУСИ се използва системата за разплащане на ePay/EasyPay. За извършване на плащането операторът Ипей АД начислява съответни такси.

При такова плащане отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка. Остава необходимостта от записване в отдел "Студенти".

Забележка. Кампанията не важи за новоприетите от този летен семестър студенти. Те трябва да заплатят семестриалната си такса по някой от останалите възможни начини.

Подробна информация

При проблеми, свързани с плащането чрез СУСИ, моля обръщайте се към администраторите на СУСИ за вашия факултет на адрес: hvladova@uni-sofia.bg; mmnikolova@uni-sofia.bg

Такси на ePay/EasyPay при плащане чрез СУСИ

При плащане онлайн през системата ePay.bg:

 

 

 

 

От Микросметка

 

 

  • За суми до 5,00 лв. - без такса
  • За суми над 5,00 лв. - 0,30 лв.

 

С банкова карта

 

 

 

Забележка: В зависимост от вида карта, с която се плаща, може да има допълнителна такса за картата. Пълен списък с таксите в зависимост от вида карта е публикуван в ePay.bg на адрес https://www.epay.bg/v3main/front?p=fee_pay. В края на страницата на Такси при плащане към административни и други организации са публикувани и горните такси към СУ.

При плащане на каса на EasyPay:

  • за суми до 5,00 лв. - 0,10 лв.;
  • за суми над 5,00 лв. до 100,00 лв. - 0,50 лв.;
  • за суми над 100,00 лв. - 1,20 лв.

Информацията е предоставена от Ипей АД, които носят отговорност за нейната коректност.