Начало / Университетът / Факултети / Факултет по журналистика и масова комуникация / Студенти / Плащане на семестриални такси чрез СУСИ

   

Обща информация

Плащането на семестриалната такса чрез СУСИ е алтернатива, която се предоставя наред с останалите (съществуващи до момента) възможности. При нея отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка, но остава необходимостта от записване в отдел "Студенти".

Забележка: Студентите трябва да имат акаунт в СУСИ със съответната роля. Поради това тази възможност не важи за новоприети студенти (1-и курс 1-и семестър - зимен, или летен - за ОКС "Магистър", летен прием), т.к. те все още нямат регистрация в СУСИ. В частност новоприети студенти в ОКС "Магистър", завършили ОКС "Бакалавър" в СУ и имащи бакалавърска роля в системата, не могат да я използват за плащане за новата степен - за това е необходимо наличието на магистърска роля, която те получават след заплащане по друг начин и записване. При този начин на плащане се използва системата на ePay/EasyPay. Може да бъде платено по един от двата начина:

  • онлайн чрез ePay - необходима e предварително направена регистрация в ePay с микросметка или банкова карта, или
  • на каса в офис на EasyPay.

За извършване на плащането операторът начислява съответни такси.

След извършване на плащането, то се регистрира автоматично в СУСИ, поради което отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка.

ЗАПИСАН Е САМО ТОЗИ СТУДЕНТ, КОЙТО, СЛЕД КАТО Е ПЛАТИЛ ТАКСАТА, Е ЗАВЕРИЛ КНИЖКАТА СИ В ОТДЕЛ "СТУДЕНТИ".

Подробна информация

Плащане на семестриални такси за 2020/2021 уч. г., летен семестър чрез СУСИ

Във връзка с продължаващата епидемична обстановка и отпадането на плащането на каса в СУ, кампанията в СУСИ за плащане на семестриалните такси за летен семестър на 2020/2021 учебна година се удължава до 28.02.2021 г.

Кампанията в СУСИ за плащане на семестриалните такси за летен семестър на 2020/2021 учебна година е достъпна от студентския профил. При нея се използва системата за разплащане на ePay/EasyPay. При такова плащане отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка и присъствено записване. Записването в отдел "Студенти" на студентите, отговарящи на общите изисквания и платили чрез СУСИ, става без да е необходимо присъствието на студента. Заверката на студентската книжка се осъществява в срок до две седмици от началото на семестъра (съгласно заповед РД 19-80/11.02.2020 г.).

Кампанията не важи за новоприетите за 2020/2021 уч. г. Студентите могат да заплащат семестриалната си такса чрез СУСИ за втори и всеки следващ семестър на следването си.

За извършване на плащането операторът Ипей АД начислява съответни такси.

Подробна информация

При проблеми, свързани с плащането чрез СУСИ, моля обръщайте се към администраторите на СУСИ за ФЖМК.

Такси на ePay/EasyPay при плащане чрез СУСИ

При плащане онлайн през системата ePay.bg:

 

 

 

От Микросметка

 

  • За суми до 5,00 лв. - без такса
  • За суми над 5,00 лв. - 0,30 лв.

 

С банкова карта

 

 

Забележка: В зависимост от вида карта, с която се плаща, може да има допълнителна такса за картата. Пълен списък с таксите в зависимост от вида карта е публикуван в ePay.bg на адрес https://www.epay.bg/v3main/front?p=fee_pay. В края на страницата на Такси при плащане към административни и други организации са публикувани и горните такси към СУ.

При плащане на каса на EasyPay:

  • за суми до 5,00 лв. - 0,10 лв.;
  • за суми над 5,00 лв. до 100,00 лв. - 0,50 лв.;
  • за суми над 100,00 лв. - 1,20 лв.

Информацията е предоставена от Ипей АД, които носят отговорност за нейната коректност.