Начало / Новини

   

Новини и събития

Стартира проект „Студентски практики“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“

Стартира проект „Студентски практики“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Първата фаза на проекта ще се реализира до 31.12.2017 г. В проекта ще могат да се включат около 46 000 студенти от всички висши училища в България.

Докторантски четения на Философския факултет

Във Философския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за първи път се проведоха докторантски четения, в които участваха представители от различни специалности на Факултета.

Ден на китайската култура в Институт „Конфуций“

В Институт „Конфуций“ към Софийския университет по случай Световния ден на Институт „Конфуций“ се проведе Ден на китайската култура. На празника присъстваха представители на посолството на Китайската народна република в България – госпожа Чън Ин, завеждащ отдела по образование, и господин Гу Хунсин, съветник по културните въпроси.

IN MEMORIAM

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ с дълбоко прискърбие съобщава, че ни напусна проф. дин Христина Илиева Мирчева.

Поклонението ще се състои на 30 септември 2016 г. от 11.00 часа в ритуалната зала на Централните софийски гробища.

За първи път Софийският университет намира място в световната класация на университети на Times Higher Education (THE)

За първи път в историята на авторитетната класацията български университет намира място в нея. Софийският университет е след първите 800, в графата "801+", и е единственото българско висше училище в класацията.

Проф. д-р Людмила Илиева от Факултета по класически и нови филологии стана почетен професор на парагвайския Университет УниНорте

Проф. д-р Людмила Илиева от Факултета по класически и нови филологии бе удостоена със званието „Почетен професор” на Университета УниНорте, град Асуснсион, Парагвай. Преподавателката от Катедрата по испанистика и португалистика беше отличена за дейността си на латиноамериканист и преводач на испаноезична литература.

Класиране на кандидат-студентите от допълнителния прием за учебната 2016/2017 г.

Резултатите от допълнителния прием на Софийският университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2016/2017 г. бяха обявени днес.

Проф. Анастас Герджиков се срещна с делегация на Пекинския университет за чужди езици

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков се срещна с делегация от Пекинския университет за чужди езици, водена от ректора на университета проф. Пън Лун.

Софийският университет се включи в Европейските дни на наследството

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ се включи в тазгодишното издание на Европейските дни на наследството. Най-старото и авторитетно висше училище се присъединява за първи път към инициативата на Министерството на културата и Столичната община, която се осъществява съвместно с посолството на Франция и Френския институт в България.

Трета работна среща по проект HEI PLADI

Партньорите по проекта по програма Eразъм+ се срещнаха в Ботаническата градина към Полската академия на науките. Обсъден бе напредъка по изготвянето на учебните курсове, свързани с виртуалната и физическа мобилност на студентите.