Начало / Новини

   

Новини и събития

Ректорското ръководство на СУ се срещна с журналисти от Южна Корея

Зам.-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” чл.-кор проф. дбн Румен Панков се срещна с делегация от журналисти от Южна Корея. На срещата присъстваха още деканът на Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ доц.д-р Теодора Петрова и председателят на Съюза на българските журналисти г-жа Снежана Тодорова.

IN MEMORIAM

Софийският университет "Св. Климент Охридски" с дълбоко прискърбие съобщава, че на 27 юни 2015 г. почина доц. д-р Емил Марков.

Поклонението ще се състои на 30 юни 2015 г. от 12.00 часа в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

В СУ започна заключителната конференция по проект „Информатика, граматика, лексикография“

В Kонферентната зала на Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" започна заключителна конференция по проект „Информатика, граматика, лексикография“ (BG051PO001-3.3.06-0024). Проектът е финансиран от Главна дирекция „Структурни фондове и международни образователни програми” към Министерството на образованието и науката.

Деканът на Богословския факултет доц. д-р Александър Омарчевски беше избран за втори мандат

На общо събрание, проведено на 12 юни 2015 г., деканът на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Александър Омарчевски беше избран за втори мандат.

С изпит по география завърши втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2015/2016 г.

Днес в 14.00 часа започна изпитът по география в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Това е последният изпит от втората кандидатстудентска сесия на СУ за учебната 2015/2016 г. В аудитория 272 на Ректората Деница Николова от Бургас изтегли вариант № 3 на теста по география. Кандидат-студентите, които се явяват на изпит днес, са 458.

С изпит по френски език продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ за учебната 2015/2016 г.

Днес в 9.00 часа започна изпитът по френски език в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. В аудитория 255 на Ректората Мария Славова от град Пазарджик изтегли вариант № 1. Кандидат-студентите, които се явяват на изпит днес, са 78.

С изпит по физика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2015/2016 г.

Днес в 14.00 часа в 255-та аудитория на Ректората Марио Марчев от гр. София изтегли вариант № 2 на тeмата, по която ще работят явилите се на изпита по физика.

С устен изпит по журналистика продължава втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2015/2016 г.

Днес в 9.00 часа в Ректората на Софийския университет започна устният изпит по журналистика за кандидат-студенти.

Ректорът на СУ награди студентите, отличили се на Националната студентска олимпиада по физика

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дин. Иван Илчев награди с парични награди най-добре представилите се студенти от Физическия факултет на СУ на тазгодишната Национална студентска олимпиада по физика.

В СУ бяха връчени наградите на победителите в научното състезание за тийнейджъри „Герои на бъдещето“

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе тържествена церемония по връчване на наградите на победителите в научното състезание за тийнейджъри „Герои на бъдещето“, организирано от BASF – България. Състезанието „Герои на бъдещето“ се провежда в 10 държави от Централна и Източна Европа. България е на второ място по брой подадени проекти. 24 отбора от цялата страна премериха сили в тазгодишното състезание.