Начало / Новини

   

Новини и събития

Департаментът по спорт награди най-добрите студенти-спортисти на Софийския университет за 2015 година

В „Яйцето“ на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе тържествена церемония за награждаване на най-добрите спортисти на СУ за 2015 г. За поредна година Департаментът по спорт на Софийския университет избра своите най-добри студенти-спортисти, отличили се с високи постижения на различни състезания.

Започнаха традиционните Хумболтови лекции в Софийския университет

Софийският университет „Св. Климент Охридски” е домакин на Международна конференция "Българо-германското научно сътрудничество - минало, настояще и бъдеще". Събитието се организира от Хумболтовия съюз в България съвместно с посолството на Германия у нас и с подкрепата на Фондацията „Александър фон Хумболт”.

В Университетската библиотека бе открита юбилейната изложба „Разгадавайки Лермонтов”

Събитието е организирано от Университетската библиотека на СУ съвместно с Всерусийската държавна библиотека за чуждестранна литература (ВГБИЛ-Москва) и се провежда в рамките на традиционните Климентови дни на Софийския университет. Изложбата е посветена на 200-годишнината от рождението на великия руски поет и писател Михаил Юрьевич Лермонтов.

Преподавател от Физическия факултет на СУ получи престижни международни награди

На 29-я Международен форум за иновации и знания „ТЕСЛА ФЕСТ“, състоял се от 12-ти до 15-ти октомври 2015 г. в гр. Нови Сад – Сърбия, д-р Забунов, преподавател във Физически факултет на СУ, и неговият екип бяха удостоени с диплом и златен медал за изобретения в областта на безпилотните летателни апарати (дроновете). Във форума участваха над 400 изобретения от 25 страни.

Дипломира се випуск 2015 г. на Факултета по педагогика на СУ

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет 154 бакалаври и магистри от Факултета по педагогика получиха своите дипломи за висше образование. Пълните отличници на випуска са четирима.

Факултетът по класически и нови филологии връчи благодарствени грамоти на своите дарители

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ в деня на патронния празник на Алма матер, се проведе церемония по връчване на благодарствени грамоти от името на Факултета по класически и нови филологии. Грамоти получиха представители на различни посолства, институти, фондации за помощта, която са оказали през изминалата година за подобряване на работата на факултета.

Проф. Герджиков: „Университетът трябва да бъде храм на разума и духовността”

Софийският университет отбеляза деня на своя небесен покровител – св. Климент Охридски.

Изложба живопис и графика „Еко Антарктида” бе открита в СУ

В навечерието на патронния празник на Софийския университет „Св. Климент Охридски” в Централното фоайе на Университета бе открита изложбата „Еко Антарктида”. Експозицията е посветена на патронния празник на СУ „Св. Климент Охридски” и Българската полярна база „Св. Климент Охридски” и може да бъде разгледана до 30 ноември 2015 г.

Частица от мощите на св. Климент Охридски бе дарена на академичния параклис на Софийския университет

В навечерието на деня на успението на св. Климент Охридски и патронния празник на най-старото висше училище в България, частица от светите мощи на патрона на Софийския университет бяха дарени от игумена на светата Троянска обител епископ Сионий с благословението на Негово Светейшество българския патриарх Неофит.

Бакалаврите от Стопанския факултет на Софийския университет випуск 2015 г. получиха своите дипломи

В Аулата на Софийския университет се състоя тържествената церемония по връчването на дипломите на абсолвентите от Стопанския факултет на СУ. 80 бакалаври от випуск 2015 г. завършиха висшето си образование. Випускът има един пълен отличник.