Начало / Новини

   

Новини и събития

Катедра „Стопанско управление“ награди най-добрите студенти на годината

На тържествена церемония в Конферентната зала Катедра „Стопанско управление“ на Стопанския факултет на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“ награди студенти от бакалавърската програма по стопанско управление, отличени за високи академични постижения.

IN MEMORIAM

Софийският университет "Св. Климент Охридски" с дълбоко прискърбие съобщава, че във вечерта преди 24 май 2015 г. на 93-годишна възраст почина акад. Никола Попов, предишният ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, който инициира възстановяването на Стопанския факултет.

Поклонението ще бъде на 26 май 2015 г. (вторник) в 12.00 ч. в Ритуалната зала на Централните софийски гробища.

Софийският университет сключи договор за сътрудничество с Община Бургас и Областна администрация Бургас

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски” чл.-кор. проф. дин Иван Илчев, кметът на Община Бургас Димитър Николов и областният управител на Област Бургас Вълчо Чолаков подписаха договор за сътрудничество. В споразумението е предвидено съдействие за повишаване и подобряване на образованието и образователните възможности на служителите и студенти, както и за извършване на съпътстващи услуги в тази връзка. Договорът се сключва за срок от три години.

Софийският университет отбеляза 24 май с академично тържество

С академично тържество Софийският университет „Св. Климент Охридски” отбеляза Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На тържеството присъстваха министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, заместник-министърът на образованието и науката проф. Николай Денков, доц. Румяна Коларова, секретар на президента по връзки с гражданското общество, представители на ръководството на БАН, ректори на висши училища, посланикът на Украйна Микола Балтажи, представители на дипломатически мисии, представители на академичната общност и гости.

В СУ бе открита изложба по повод 175-годишнината от рождението на войводите Хаджи Димитър и Стефан Караджа

Изложбата „В името на драгоценното ни Отечество!” е посветена на 175-годишнината от рождението на Хаджи Димитър и Стефан Караджа. Събитието, организирано от Историческия факултет, е включено в националния исторически календар за 2015 г. като една от важните юбилейни годишнини и е част от програмата на Майските дни на културата на СУ. Изложбата е изготвена от Регионалния исторически музей-Сливен, от където е родом Хаджи Димитър.

Проф. Харалд Хепнер бе удостоен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на Софийския университет

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” се състоя тържествена церемония по удостояването на проф. Харалд Хепнер от Университета Карл Франц (Грац, Австрия) с почетното звание „Доктор хонорис кауза“.

Абсолвентите от випуск 2014 на Историческия факултет получиха дипломите си за висше образование

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ се проведе тържествена церемония по случай завършването на випуск 2014 г. на Историческия факултет. Своите дипломи получиха 240 бакалаври и магистри, отличниците сред тях са шест.

Магистрите от випуск 2014 г. на Стопанския факултет получиха своите дипломи

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 120 магистри, възпитаници на Стопанския факултет получиха дипломите си за завършено висше образование. От тях петима са пълни отличници.

Проф. Джузепе Консоло изнесе публична лекция в Софийския университет

В зала „Америка за България“ в Ректората на Софийския университет проф. Джузепе Консоло от Университета „Гуидо Карли“ изнесе публична лекция на тема „Произход на правото и презумпцията за невинност според чл. 27 от италианската конституция – делото „Антонов“ и атентатът срещу папата в светлината на Конституцията на Италия“.

Абсолвентите от випуск 2014 на Философския факултет на СУ получиха дипломите си за завършено висше образование

В деня на празника на Философския факултет на тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ 260 бакалаври и магистри получиха дипломите си за висше образование. 12 са отличниците на випуска.