Начало / Новини

   

Новини и събития

Студенти от Юридическия факултет спечелиха второ място на състезание за правата на човека

Студенти от Юридическия факултет на Софийския университет спечелиха второ място в престижната надпревара по пледоарии по Европейската конвенция за правата на човека. Отборът на Софийския университет спечели наградата за най-добро писмено становище от името на правителството-ответник по жалба пред Европейския съд за правата на човека.

Доц. Соня Вътева от Стопанския факултет бе отличена с френския орден „Кавалер на академичните палми“

На тържествена церемония във френското посолство в София посланикът Ерик Льобедел връчи ордена „Кавалер на академичните палми“ на заместник-декана на Стопанския факултет на Софийския университет доц. д-р Соня Вътева.

28 февруари 2017 г. е крайният срок за плащане на таксата за летния семестър на учебната 2016/2017 година

Със заповед на ректора на Софийския университет от 1 юли 2016 г. се определя краен срок за заплащане на таксата за летния семестър на учебната 2016/2017 година за студенти редовно обучение в образователно-квалификационна степен „бакалавър“ и „магистър“ до 28 февруари 2017 г.

Академичният съвет на Университета ще обсъди промени в таксите за обучение в част от факултетите на Софийския университет през учебната 2017/2018 г.

На заседание на Съвета на деканите, проведено на 14 февруари 2017 г., бяха обсъдени предложенията на факултетите за размера на годишните такси за обучение на студенти, докторанти и специализанти за учебната 2017/2018 г. в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

266 бакалаври и магистри от Факултета по начална и предучилищна педагогика получиха дипломите си за висше образование

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ абсолвентите от випуск 2016 г. на Факултета по начална и предучилищна педагогика получиха своите дипломи. Над 50 от бакалаврите и магистрите завършват с отличен успех.

Седем нови преподаватели започват работа в Софийския университет

Ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков връчи трудовите договори на седемте нови преподаватели, които се присъединяват към колегията на Университета. Ректорът пожела на колегите си професионални успехи и нови предизвикателства в научната сфера.

Отборът на Софийския университет спечели националния кръг на международното състезание по право Jessup 2017

За шести път отборът на Софийския университет "Св. Климент Охридски" спечели националния кръг на едно от най-престижните международни състезания по право Jessup. Победата на студентите от Юридическия факултет на Алма матер им осигурява участие на финалите във Вашингтон през април 2017 г.

Университетските ботанически градини партнират във фотоконкурс на проект Homemade Green Sofia

Целта на проекта е да провокира какво и колко можем да направим сами, за да бъде София по-зелен, по-чист и по-приятен за окото град. Конкурсът стартира на 25 февруари 2017 г.

В Алма матер бе представен новоткритият минерал K-Mg арфведсонит

В Музея по минералогия, петрология и полезни изкопаеми на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ бе представен новооткритият минерал K-Mg арфведсонит, който е открит от д-р Момчил Дюлгеров, главен асистент в катедра „Минералогия, петрология и полезни изкопаеми“ на Геолого-географския факултет. Събитието е част от поредицата събития, посветени на 125-годишнината на Музея, която се отбелязва през 2017 година.

Университетската телевизия „Алма Матер“ представи програмните си линии

В Конферентната зала на Ректората бяха представени програмните линии на Университетската телевизия „Алма Матер“, които ще бъдат излъчвани в ефира на Българската национална телевизия през 2017 година.