Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини

   
Втора изпитна сесия - Френски език

Тази неделя в 09:00 часа ще се проведе кандидатстудентският изпит по френски език.

Скръбна вест

Софийският университет “Св. Климент Охридски” с дълбока скръб съобщава, че почина проф. Атанас Панайотов Атев.

Медея

Катедрата по класическа филология Ви кани на театрален уъркшоп "Медея" по Еврипид в превод на Доротея Табакова.

IX Републикански турнир по конен спорт

Софийски университет „Св. Климент Охридски" има удоволствието да Ви покани на IX Републикански турнир по конен спорт.

Първа творческа среща с млади испански поети в България

Посолството на Испания в България и Катедрата по испанистика и португалистика на СУ „Св. Климент Охридски” Ви канят на Първата творческа среща с млади испански поети в България.

Приказка или реалност?

Културният център и Софийски музикални седмици Ви канят на едно откровение за Майкъл Джексън на Милена Георгиева, сопран и Жоел Буфа, пиано - "Приказка или реалност?".

Споразумение за сътрудничество между Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Аграрния университет – Пловдив

Днес в Пловдив бе подписано споразумение за сътрудничество между Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Аграрния университет – Пловдив.

Безпилотна система за въздушно наблюдение и заснемане

Геолого-Географският факултет и Универитетският център за въздушно наблюдение при Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ имат удоволствие да Ви поканят на представянето на безпилотна система за въздушно наблюдение и заснемане.

Тържествено връчване на дипломите на завършилите Информационни и комуникационни технологии в образованието

На 16 юни от 16:00 часа, в Зала 1 на Ректората ще се състои тържественото връчване на дипломите на първите 10 бенефициенти по проект „Укрепване и устойчиво развитие на научно-изследователския потенциал на Софийски университет в областта на електронното обучение”.

Българи спечелиха първо място на международното състезание по компютърни мрежи в Букурещ

Българските ученици Стефан Николов (НПМГ), Валентин Габъров и Александър Спасов (ТУЕС) спечелиха отборно първо място в международното състезание по компютърни мрежи Networking Academy Games 2011. Отлично се представи и Стоян Славчев, студент от СУ, който се класира на трето място в категорията за инструктори.

Създаване на Общ европейски пазар за изследователи

Заповядайте на заключителната конференция на проекта E*CARE на тема „Създаване на Общ европейски пазар за изследователи”.

Ролята на университетите: ползвател или източник на иновации

СУ “Св. Климент Охридски”, „Българска Консултантска организация” ООД и УНИКРЕДС проект имат удоволствието да Ви поканят на конференция - дискусия на тема "Ролята на университетите: ползвател или източник на иновации" на 14 юни от 10.00 ч. в Гранд Хотел София.

Кандидатстудентски изпити по испански и италиански език

Втората изпитна сесия продължава на 12 юни 2011 г. с изпити по испански и италиански език.

Проф. Милена Кирова е носител на наградата за литературна критика 2011

Проф. Милена Кирова е носител на тазгодишната награда за литературна критика на името на Иван Мешеков и Иван Радославов, връчвана от община Златарица.

От революцията в Испания към degrowth и екологична икономика

Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO и Екологично Сдружение "За Земята" ви канят на отворена лекция и дискусия с участието на световноизвестния специалист по екологична икономика проф. Жоан Мартинез-Алиер, Франсоа Шнайдер и други учени от Университeт Аутонома де Барселона.

Sofia Design Week гостува на СУ „Св. Климент Охридски"

Изложбата “Едно към пет” представя инсталация от десет проектостола, които така и не са стигнали до фаза производство.

25 години Политология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“

На 10 и 11 юни катедра Политология ще отбележи своя 25-годишен юбилей с богата палитра от научни събития.

6-ти Празник на японската култура

Специалност “Японистика” организира 6-ти Празник на японската култура.

Студенти от СУ получиха награда за предприемачество

Отборът NSolution на студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" получи приза за "Най-добра студентска компания" на провелия се младежки бизнес форум "Изгряващи звезди".

Студентка от Софийски университет на финала на световното за учени

Александрина Ал-Джассем заминава за Челтнъмския фестивал на науката, за да представя България в международния финал на най-добрия конкурс за комуникация на науката в света - Лаборатория за слава FameLab®

Приемо-предаване на територията на Ботаническата градина

Уважаеми колеги,
На 8 юни 2011 г. в 11.00 ч. в Университетската ботаническа градина в Балчик ще бъде извършено приемо-предаване на територията на Ботаническата градина, съгласно Решението на Министерски съвет от 6 април 2011 г.

Регионален ден на Евро-средиземноморския университет

Заповядайте на Регионален ден на Евро-средиземноморския университет, който ще се проведе на 8 юни от 10:00 часа в Конферентната зала на Ректората.

Стартира кампанията за Евростипендиите по проект „Студентски стипендии и награди” – II фаза

Министерството на образованието, младежта и науката открива кампанията за кандидатстване за стипендии и награди за зимния и летния семестър на учебната 2010/2011 г. по проект „Студентски стипендии и награди” – II фаза, съфинансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2007-2013”.

Седмица на Античната драма

Катедрата по класическа филология и Факултет по класически и нови филологии организират семинар на тема “Aristophanes and the “Literary Criticism” of Old Attic Comedy” и Кръгла маса “Ancient Drama and its Reception: National Cultural Perspectives.

Образи от Девдас

Културният център на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ Ви кани на прожекция на филма "Образи от Девдас" на 8 юни на 19.00 часа в Театралната зала.

Медии, интернет, демокрация

Френският институт в България организира цикъл от лекции-дебати "Медии, интернет, демокрация".

Започва Втората кандидат-студентска изпитна сесия

Тази неделя започват редовните кандидат-студентски изпити в Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Най-тъмно е преди разсъмване

В началото на седмицата в Зала 1 на Ректората се проведе дискусията “Депресията като процес на трансформация: от мрак към светлина”.

Болница за мечета

Асоциацията на студентите по медицина в България организират “Болница за мечета” на 04 юни 2011г. от 11:00 часа в City Center Sofia.

Приятели на архивите

Държавна агенция "Архиви" стартира своя доброволческа програма "Приятели на архивите"

"Organizational Behavior in a Discontinuous World"

Деканът на Философски факултет и Rozenberg Publishers Ви канят на промоция на книгата Organizational Behavior in a Discontinuous World.

Дни на кариерата във факултета по математика

Днес във Факултета по математика и информатика към Софийски университет "Св. Климент Охридски" започва поредното издание на кариерното изложение "Дни на Кариерата".

Среща-разговор с Йорданка Фандъкова

Студентски клуб на политолога към Софийски университет "Св. Климент Охридски" има удоволствието да Ви покани на публична среща-дискусия на тема "Младежкото участие в реализирането на местното самоуправление" с участието на г-жа Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община.

Студенти по "Европеистика" от Софийския университет спечелиха първото Национално студентско евросъстезание

На 27 май студенти от СУ "Св. Климент Охридски", Нов български университет и Югозападния университет участваха в оспорвания финал на първото Национално студентско евросъстезание.

Публична лекция на тема „ Жените в българските учебници по история”

Студентски съвет Ви кани на публична лекция на тема „Жените в българските учебници по история”.

Интердисциплинарна научна конференция на Съюза на учените в България

На 1 и 2 юни 2011 г. ще се проведе интердисциплинарна научна конференция на секции "История", "Социологически науки", "Филологически науки" и "Философски науки" при Съюза на учените в България.

Прожекция на филма на Иван Станев “Мoonlake“

Културният център на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ Ви кани на прожекция на филма на Иван Станев “Мoonlake“.

Министър Плевнелиев ще изнесе лекция пред студентите от Софийския университет

“Регионалното развитие - гаранция за икономически растеж” е темата на публична лекция, която министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще изнесе пред студентите от Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

StreetBall турнир

Студентски съвет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" за първи път организира StreetBall турнир за всички желаещи.

Личности и идеи в глобализиращия се свят

В Конферентната зала започна конференцията „Личности и идеи в глобализиращия се свят”.

Ден на специалност Публична администрация

Студентите и преподавателите от специалност „Публична администрация” Ви канят на традиционната среща на специалност „Публична администрация” и връчване на наградата „Лиляна Данева-Бризби”.

Празникът на Аржентинската литература

С поезия и под звуците на китарите беше отбелязан Празникът на Аржентинската литература пред Университетската библиотека “Св. Климент Охридски” .

Споразумение за съвместни форми за сътрудничество на територията на Университетските ботанически градини

Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Факултета по морски науки и екология на Технически университет – Варна ще сключат споразумение за съвместни форми за сътрудничество.

Депресията като процес на трансформация: от мрак към светлина

Студентски съвет и сп. "Българска наука" Ви канят на публична лекция на тема "Депресията като процес на трансформация: от мрак към светлина" с лектор Искра Петрова.

Дебати и проблеми в модерната българска историческа наука

Исторически факултет към Софийски университет и Университетски хуманитарен комплекс "Алма Матер" Ви канят на Научно-теоретична конференция "Дебати и проблеми в модерната българска историческа наука".

Празник на Аржентинската литература

Софийски университет Ви кани на Празника на Аржентинската литература.

Започна 50-та юбилейна Национална археологична конференция

Проф. дин Иван Илчев откри Юбилейната археологична конференция в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски”.

Защо съм "ЗА" Шенген?

Студентски клуб на политолога има удоволствието да Ви покани на публична дискусия на тема "Защо съм "ЗА" Шенген?".

Дискусия "Колко социална е социалната мрежа?"

Културният център на Софийския университет Ви кани дискусия на тема "Колко социална е социалната мрежа?"

Публична лекция на тема "Русия на Путин"

Студентски дипломатически клуб ви кани на публична лекция на доц. д-р Дарина Григорова на тема "Русия на Путин"