Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Тържествено връчване на дипломите на завършилите Информационни и комуникационни технологии в образованието

   
Тържествено връчване на дипломите на завършилите Информационни и комуникационни технологии в образованието

На 16 юни от 16:00 часа, в Зала 1 на Ректората ще се състои тържественото връчване на дипломите на първите 10 бенефициенти по проект „Укрепване и устойчиво развитие на научно-изследователския потенциал на Софийски университет в областта на електронното обучение”.

Проектът с номер № BG051PO001-3.3.04/52 е финансиран от Европейските Структурни фондове. Бенефициентите са учители от началното и средното образование. Те бяха обучавани по едногодишна програма за Следдипломна квалификация „Информационни и комуникационни технологии в образованието”. Програмата е разработена и проведена със средства на проекта. Тя е интегративна по своя характер, иновативна по съдържание и съобразена с най-добрите практики на Европейските университети.

По време на тържеството ръководителят на проекта, доц. д-р Румяна Пейчева-Форсайт, ще представи програмата и ще очертае нейните перспективи. Специализантите ще презентират възможностите на Информационните и комуникационни технологии, прилагани от тях в обучението.

Програмата за Следдипломна квалификация „Информационни и комуникационни технологии в образованието” е в унисон с образователните приоритети на Министерството на образованието, младежта и науката и е една добра възможност за продължаващо образование на учителите.