Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Споразумение за сътрудничество между Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Аграрния университет – Пловдив

   
Споразумение за сътрудничество между Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Аграрния университет – Пловдив

Днес в Пловдив бе подписано споразумение за сътрудничество между Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Аграрния университет – Пловдив.

Двата университета ще положат съвместни усилия за развитие на научноизследователската и образователната дейност на територията на Университетската ботаническа градина (УБГ) – Балчик. Екипи от преподаватели и студенти ще извършват научноизследователска, проучвателна и проектантска дейност, ще си съдействат в изработването на цялостна концепция за поддържане и опазване на УБГ – Балчик като база за научноизследователска, образователна и културна дейност в интерес на студентите. Базите на Университетската ботаническа градина – Балчик и Университетската ботаническа градина – Варна на СУ „Св. Климент Охридски” ще се предоставят и за организиране и провеждане на учебни практики, изследвания по дипломни работи и научни разработки, симпозиуми, семинари и други мероприятия.

Коментари

Влез, за да коментираш.