Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Sofia Design Week гостува на СУ „Св. Климент Охридски"

   
Sofia Design Week гостува на СУ „Св. Климент Охридски"

Изложбата “Едно към пет” представя инсталация от десет проектостола, които така и не са стигнали до фаза производство.

Тези столове са недовършени концепции, представени като безцветни, триизмерни модели. Мащабът е умален (1:5) за да символизира фактът, че проектите са все още във фаза дизайн и процесът не е приключил.
Представяйки столовете в този разголен, базисен вид, Файхтнер като че ли кани производителите да довършат дизайна и да доведат процеса до край.

Томас Файхтнер има разнообразно дизайнерско минало – правил е както ски и сноуборди за марки като Head, Blizzard и Fischer, така и световна рекламна кампания за Adidas, театрален плакат, номиниран за Cannes Lion, графичната идентичност на „Линц – културна столица на Европа 2009” и графичен дизайн на книга за Рон Арад. За всичко това австрийският дизайнер е събрал неизброим списък с награди, а проектите му са част от най-важните музейни дизайн колекции по света.
Сменяйки амплоато си за пореден път, в последните години Файхтнер се е отдал на мебелен и продуктов дизайн и отново прави впечатление с необичайния си експериментален подход. Новите му проекти стоят някъде по средата между индустрията и занаятите, масовото производоство и уникатите. Сред тях има експерименти като безшевен стол, маса без крака, купа за плодове, която прилича на табуретка и табуретка, в която има само един болт. Реализирал е и проекти с Vitra.

Заедно със столовете пристига и самият Томас Файхтнер, като лектор на Sofia Design Week 2011.

Галерия Алма Матер
СУ “Kлимент Охридски”
бул. Цар Освободител 15
02/ 9308 204

Работно време
всеки ден
9:00 – 18:00

Коментари

Влез, за да коментираш.