Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / От революцията в Испания към degrowth и екологична икономика

   
От революцията в Испания към degrowth и екологична икономика

Университетски клуб за екология и устойчиво развитие UNECO и Екологично Сдружение "За Земята" ви канят на отворена лекция и дискусия с участието на световноизвестния специалист по екологична икономика проф. Жоан Мартинез-Алиер, Франсоа Шнайдер и други учени от Университeт Аутонома де Барселона.

Много от екологичните и социални проблеми които ни заобикалят, като промяната в климата и загубата на природните и културните ценности са резултат от неоправдан стремеж за икономически растеж. Нещо повече - според принципите на екологичната икономика те не могат да бъдат обезпечени с парични средства. Икономическият растеж се е превърнал в самоцел, която не води до социална справедливост и щастие.

Нарастващите екологични и социални катастрофи, изчерпването на природните ресурси, нуждата от пряка демокрация са няколко от основните причини довели до революцията в Испания и идеята за смаляване ('degrowth') в Западна Европа. Degrowth е икономическо смаляване, което е социално и екологично устойчиво.

Лекцията ще е на английски език, с превод на български.

Събитието се осъществява в рамките на проект EJOLT - Организации за екологична справедливост, дълг и търговия, с финансовата подкрепа на Европейския съюз.

10 юни от 18:30 чaса в Конферентната зала

Коментари

Влез, за да коментираш.