Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Министър Плевнелиев ще изнесе лекция пред студентите от Софийския университет

   
Министър Плевнелиев ще изнесе лекция пред студентите от Софийския университет

Снимка: http://www.manager.bg

“Регионалното развитие - гаранция за икономически растеж” е темата на публична лекция, която министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев ще изнесе пред студентите от Софийския университет “Св. Климент Охридски”.

Лекцията ще бъде на 31 май 2011 г. (вторник), от 11.00 ч. в Аулата на Ректората.

Росен Асенов Плевнелиев е български предприемач, от 27 юли 2009 г. министър на регионалното развитие и благоустройството в осемдесет и седмото правителство на България, с министър-председател Бойко Борисов.

Средното си образование получава в Природо-математическа гимназия „Академик Сергей Павлович Корольов“ в Благоевград от 1978до 1982 г. В периода 1984–1989 г. завършва ВМЕИ „В. И. Ленин“ в София, със специалност „Изчислителна техника“.

Професионален път

Веднага след завършването си започва работа като научен сътрудник в Института по микропроцесорна техника, но политическите промени в България го оставят без работа.

Започва да развива собствен бизнес още през 1990 г., когато основава и започва да развива фирмата си „Ирис Интернешънъл” АД, първата строителна фирма в България със сертификат ISO 9001, получен през октомври 1999 г. Фирмата работи на повече от 80 строителни обекта в Германия, както и някои знакови проекти в България: реконструкция на хотел Шератон в София, изграждане на централен офис на БНП Париба в София, център на Даймлер-Крайслер в София, Бизнес парк София и др.

През 1994 г. основава и управлява „Линбългария” ООД, фирма, специализирана в сухо строителство. След 1998 г. участва в управлението на българските подразделения на германската компания Линднер (Линднер Ирис Имобилиен, Ирис Интернешънъл, Линднер България, Линднер Имобилен Мениджмънт), работеща в областта на разработване, управление и инвестиции в недвижими имоти. Той ръководи най-големия проект на компанията в страната, Бизнес парк София. Той е започнат през 1999 г. и е най-големият частно финансиран проект в областта на недвижимите имоти в България и един от най-големите бизнес паркове в Югоизточна Европа. През 2003 година е започнат и проекта Резиденшъл парк София, жилищен комплекс в близост до Бизнес парк София.

На 27 юли 2009 г. е избран за министър на регионалното развитие и благоустройството.

Източник: Уикипедия

Коментари

Влез, за да коментираш.