Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Ролята на университетите: ползвател или източник на иновации

   
Ролята на университетите: ползвател или източник на иновации

СУ “Св. Климент Охридски”, „Българска Консултантска организация” ООД и УНИКРЕДС проект имат удоволствието да Ви поканят на конференция - дискусия на тема "Ролята на университетите: ползвател или източник на иновации" на 14 юни от 10.00 ч. в Гранд Хотел София.

Цел на дискусията: Създаване на ефективни инструменти за изграждане на благоприятна среда за по-активно взаимодействие между науката и бизнеса.

Основният въпрос, на който Ви каним да търсим заедно отговор е:

Как Университетите ще отговорят на предизвикателствата на Европейския приоритет за иновации?

В структурирана дискусия очакваме участниците да обсъдят възможностите за подобряване на иновационната инфраструктура, за да се отговори на технологичните и иновационни потребности на индустрията и да се насърчи процеса на технологичния трансфер към предприятията.

Каним заинтересованите институции да се включат в дискусията относно представяне на различни възможности за задълбочаване на сътрудничеството между наука и бизнес, като и в изграждането на общество, базирано на знания.

Водени от идеята за създаване на неутрална и независима обща платформа за иновационни средства, основани на сътрудничество между различните субекти - университети, бизнес, правителство, студенти и учени, разчитаме на Вашето активно участие в предложената от нас среща за създаване на критична маса от заинтересовани от развитие на иновационна среда на всички нива в България.

Такса за участие няма. Предварителна регистрация на: http://www.nis.uni-sofia.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.