Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Споразумение за съвместни форми за сътрудничество на територията на Университетските ботанически градини

   
Споразумение за съвместни форми за сътрудничество на територията на Университетските ботанически градини

Софийски университет „Св. Климент Охридски”, Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” и Факултета по морски науки и екология на Технически университет – Варна ще сключат споразумение за съвместни форми за сътрудничество.

Трите университета ще обединят своите усилия за развитие на научноизследователската и образователната дейност на територията на Университетската ботаническа градина (УБГ) – Балчик.

Екипи от преподаватели и студенти ще извършват научноизследователска, проучвателна и проектантска дейност, ще си съдействат в изработването на цялостна концепция за поддържане и опазване на УБГ – Балчик като база за научноизследователска, образователна и културна дейност в интерес на студентите. Ще бъде разработен цялостен проект за паркоустройството, благоустройството и реконструкцията на територията на УБГ – Балчик с цел да се осигури широк обществен достъп, гарантиращ покриване на европейските норми за достъп до средата на посетители с ограничени възможности. Обект на общи разработки ще бъдат и проекти за укрепителни мероприятия на свлачищните и срутищни зони в УБГ – Балчик. Ще се организират и различни културни прояви, цветни изложения, пленери и др.

Базите Университетската ботаническа градина – Балчик и Университетската ботаническа градина – Варна на СУ „Св. Климент Охридски” ще се предоставят от университетите за организиране и провеждане на учебни практики, изследвания по дипломни работи и научни разработки, симпозиуми, семинари и други мероприятия.

Експертни университетски екипи ще разработват проекти за съвместно кандидатстване по европейски програми, свързани с ландшафтното оформление, екотуризма и образователния туризъм.

Споразумението с Варненския свободен университет „Черноризец Храбър” ще бъде сключено днес, 27 май 2011 г., 18.30 ч. в ресторант „Корона” в Двореца - Балчик.

Споразумението с Факултета по морски науки и екология на Технически университет – Варна ще бъде сключено днес, 27 май 2011 г., 19.00 ч. в Ботаническата градина - Балчик.

Коментари

Влез, за да коментираш.