Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Проф. Милена Кирова е носител на наградата за литературна критика 2011

   
Проф. Милена Кирова е носител на наградата за литературна критика 2011

Снимка: http://dariknews.bg

Проф. Милена Кирова е носител на тазгодишната награда за литературна критика на името на Иван Мешеков и Иван Радославов, връчвана от община Златарица.

Наградата за литературна критика се присъжда за девета поредна година. Учредена е през 1992 година и носи имената на двама видни български литературни критици, чиито корени са от Златарица - Иван Мешеков и Иван Радославов.

Първият носител на наградата е Събина Беляева, удостоена посмъртно. Следващите лауреати са проф. Никола Георгиев, Светозар Игов, акад. Иван Радев, проф. Симеон Янев, проф. Радосвет Коларов, доц. Михаил Неделчев, и проф. Чавдар Добрев.

Призът е статуетка, изобразяваща лъв, и парична награда от 200 лева. Тържествата, посветени на двамата видни критици, се организират съвместно от община Златарица и Великотърновския университет. Чуйте повече от Димитър Михайлов от катедра Българска литература във висшето училище в първия прикачен файл.

Журито и тази година бе в състав председател акад. Иван Радев от Великотърновския университет и членове Симеон Янев от Софийския университет и проф. Огнян Сапарев от Пловдивския университет. Единодушната им номинация за носител на наградата за литературна критика за 2011 година е за проф. Милена Кирова.

Връчването на наградата ще се състои на 10 юни 2011 г. от 13 часа в Златарица.

Източник: http://dariknews.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.