Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Студенти от СУ получиха награда за предприемачество

   
Студенти от СУ получиха награда за предприемачество

Снимка: http://www.karieri.bg

Отборът NSolution на студенти от Софийския университет "Св. Климент Охридски" получи приза за "Най-добра студентска компания" на провелия се младежки бизнес форум "Изгряващи звезди".

Студентите от NSolution Стоян Симов, Пламен Геров, Весела Григорова, Тодор Игилев и Георги Георгиев разработват мобилни приложения за смартфони. Те ще представят България на европейското състезание за млади предприемачи през юли в Мадрид.
Наградата за "Най-добра ученическа" компания бе връчена на отбора "Ученически свят" от професионалната гимназия по хранителни технологии и туризъм в Пловдив, които рециклират стари хавлии за производството на плюшени играчки. В управлението на компанията участват Мария Колева, Любомира Георгиева, Тони Иванов, Светослава Биволарска, Силвия Тивекова, Симеон Попов, Стоян Димитров и Марин Коев.
Форумът "Изгряващи звезди" се организира от Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Тази година в надпреварата се включиха 44 ученически и 12 студентски компании на младежи, обучаващи се по програмите "Учебна компания" и "Учебна компания за студенти" на ДАБ. Жури, състоящо се от два екипа от топ мениджъри и ръководители на различни институции, оцениха участниците по отделно. Освен в продуктовото изложение, те трябва да убедят комисията в потенциала на своето предприятие и чрез кратка презентация на компанията и бизнес плана си.

За инициативата

"Изгряващи звезди" се провежда за трета година като финал на програмите на "Джуниър Ачийвмънт" "Учебна компания" и "Учебна компания за студенти". В рамките на една учебна година или семестър младежите сформират екип и развиват своя бизнес идея, разработват прототип на продукта/услугата и осъществяват продажби. В края на учебната година компаниите се ликвидират, а приходите се разпределят между акционерите. Работата на участниците в програмата се подпомага от техен преподавател и бизнес консултанти.

Източник: http://www.karieri.bg

Коментари

Влез, за да коментираш.