Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / Новини / Преподавателите от Департамента по спорт участваха в кръгла маса

   

28.11.2023 г.

Преподавателите от Департамента по спорт проф. д-р Георги Игнатов, доц. д-р Марина Недкова и гл. ас. д-р Николай Стайков участваха в кръгла маса „Организиран студентски спорт в България – 100 години Студентски спортен клуб – УНСС“

 

Кръглата маса се проведе на 24 ноември 2023 г. в зала „Научни съвети“ на УНСС.

С нея беше отбелязана 100-та годишнина на Студентски спортен клуб – УНСС, който поставя началото на организирания студентски спорт в България. Събитието бе организирано от катедра „Физическо възпитание и спорт", под патронажа на Ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Екипът на катедра „ФВС“ към УНСС беше поздравен от зам. ректорът на УНСС и деканът на Бизнес факултетът, към който е и катедра „ФВС“.

Проф. д-р Георги Игнатов, председател на Спортния клуб на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и ръководител на катедра „Спортни игри и планински спортове“, поднесе поздравителен адрес и изтъкна значението на създаването на Студентския спортен клуб – УНСС за развитието на академичния спорт у нас.

Домакините бяха поздравени и от останалите участници в кръглата маса, а именно; председателят на АУС „Академик“, ШУ, МГУ, ЛТУ, ЮЗУ, РУ, НСА, НБУ и ИУ (Вн).

Форумът продължи с представяне на докладите и ползотворна дискусия.

В рамките на програмата на Кръглата маса бяха обсъдени въпроси и проблеми, свързани с ролята на академичните спортни клубове, развитието на физическото възпитание и спорт в университетите и бъдещето на студентския спорт в България.

1 (1)
2 (1)
3