Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / За студентите

   

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ!

https://susport.herokuapp.com/

Спортът се записва веднъж в началото на учебната година и не се разрешава смяната му до края на втори семестър.

 

За студенти, при които спортът е задължителен, но имат здравословни проблеми, свързани с COVID 19, трябва да представят молба (писмено или онлайн) за прехвърлянето им в дистанционна форма на обучение или да се свържат с Центъра по кинезитерапия. Ръководител: ас. Г. Деспотова.

 

Здрава и успешна учебна година!

sport department copy 2

Учебната дейност по спорт на студентите се провежда в зависимост от техните спортни интереси и осигурената материална база. Учебните групи включват занимания по следните спортни дисциплини: аеробика, баскетбол, волейбол, джудо, йога, каланетика, карате, кинезитерапия, лека атлетика и кондиционна подготовка, мажоретен състав, народни танци, пилатес, плуване, самоотбрана, ски-алпийски дисциплини, спортно катерене, тенис, тенис на маса, туризъм, фехтовка, фитнес, футбол за мъже и жени и шахмат. Началото на спортните занимания се публикува на сайта на Департамента по спорт при започването на учебната година, а часовете и базите се публиуват в графика на Департамент по спорт в началото на всеки семестър.

Спортът се записва веднъж годишно в онлайн системата ни и не може да се сменя.

За някои факултети спортът се записва веднъж годишно, а за други може да се запише както в зимен семестър, така и отделно - в летен.

За втори семестър е важно да следите новите графици по спорт и да посещавате този ден и час, които са ви удобни, независимо, че в първи семестър в онлайн системата сте записани в друг ден и час.

За въпроси към преподавателите, моля следете тяхното приемно време, посочено във всеки график по спорт.

Студентите, които имат по-големи възможности в определен вид спорт могат да се запишат в представителните отбори при съответния преподавател.

Спортът като учебна дисциплина е:

  • Задължителна
  • Избираема
  • Факултативна

Това зависи от статута на спорта във всеки факултет и всяка специалност в СУ "Св. Климент Охридски". Затова е необходимо в началото на всяка учебна година студентите да следят своя учебен план.

В края на зимния семестър екипът на Департамент по спорт провежда Зимна учебно-спортна практика за всички студенти от СУ, а след лятната изпитна сесия, като заслужена почивка - Лятна учебно-спортна практика.

За допълнителни въпроси, моля обърнете се към инспекторите към Департамент по спорт, стая 120, Ректорат, както и следете приемното време на преподавателите.

Студентите със здравословни проблеми моля да се обръщат към Центъра по кинезитерапия на тел.: 02 9308447

Електронна поща за студенти: mbbahcheva@uni-sofia.bg