Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / За студентите

   

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕТО ЗА СПОРТ ПРЕЗ НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА СТАРТИРА НА 02.10.2019 Г. ОТ 19.00 Ч.

НАЧАЛО НА ЧАСОВЕТЕ - 07.10.2019 Г.

sport department copy 2

Учебната дейност по спорт на студентите се провежда в зависимост от техните спортни интереси и осигурената материална база. Учебните групи включват занимания по следните спортни дисциплини: аеробика, баскетбол, волейбол, джудо, йога, каланетика, карате, кинезитерапия, лека атлетика и кондиционна подготовка, мажоретен състав, народни танци, пилатес, плуване, самоотбрана, ски-алпийски дисциплини, спортно катерене, спортни танци, тенис, тенис на маса, туризъм, фехтовка, фитнес, футбол за мъже и жени и шахмат. Началото на спортните занимания се публикуват на сайта на Департамент по спорт при започването на учебната година, а часовете и базите се публиуват в графика на Департамент по спорт в началото на всеки семестър.

Студентите, които имат по-големи възможности в определен вид спорт могат да се запишат в представителните отбори при съответния преподавател.

Спортът като учебна дисциплина е:

  • Задължителна
  • Избираема
  • Факултатуивна

Това зависи от статута на спорта във всеки факултет и всяка специалност в СУ "Св. Климент Охридски". Затова е необходимо в началото на всяка учебна година студентите да следят своя учебен план.

В края на зимния семестър екипът на Департамент по спорт провежда Зимна учебно-спортна практика за всички студенти от СУ, а след лятната изпитна сесия, като заслужена почивка - Лятна учебно-спортна практика.

За допълнителни въпроси, моля обърнете се към инспекторите към Департамент по спорт, стая 120, Ректорат, както и следете приемното време на преподавателите.

Online записване:

http://sport.uni-sofia.bg/

Ако сте се записали на спорт, който не отговаря на Вашите интереси или часово време, може да го смените само в началото на зимния семестър при консултация с инспекторите от Департамент по спорт.

Електронна поща за студенти: mbbahcheva@uni-sofia.bg