Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт

   
sport-baner

 

ОЧАКВАЙТЕ!!!!!!!

ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ В ЗАЛИТЕ НА "АТЛЕТИК ФИТНЕС" ЗА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ, ПРЕПОДАВАТЕЛИ И СЛУЖИТЕЛИ НА СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ".

Оттук можете да изтеглите ваучера за посещение на фитнес залата.

 

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ ЗА СПОРТ

ЗАПИСВАНЕТО СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА НА НАСТОЛЕН КОМПЮТЪР КАТО ДАННИТЕ СЕ ВЪВЕЖДАТ НА КИРИЛИЦА. НА ЛАТИНИЦА СЕ ИЗПИСВА САМО EMAIL.

Онлайн системата е отворена, но АКО НЕ СТЕ УСПЕЛИ ДА СЕ ЗАПИШЕТЕ и имате проблеми със сайта, запишете се при преподавателите по спорт в спортната база за съответния спорт и график!

Департаментът по спорт на Софийския университет предлага на студентите, преподавателите и служителите голям избор от спортни дисциплини с цел подобряване на физическото и психическото им здраве и изграждане на необходимите навици за водене на пълноценен живот, подобряване на настроението и самочувствието.

Департаментът по спорт е създаден през 1949 г., като в началото в него работят само пет преподавателя, които обучават студентите в дисциплините плуване, гимнастика и лека атлетика. Тридесет години по-късно, през 1979 г., в Департамента вече работят 25 човека, отлични специалисти в различни видове спорт като: баскетбол, волейбол, тенис, фектовка, футбол, джудо и ски. Последователно, като вследствие на увеличения брой студенти и в съответствие с техните предпочитания вече се предлагат и модерни спортове като аеробика, каланетика, фитнес, туризъм, спортно катерене, бойни спортове, тенис на маса, лека атлетика и кондиционна подготовка, спортни танци и др.

През 1963 започва да се предлага и кинезитерапия на студентите със здравословни проблеми. През 1984 се създава Център по кинезитерапия.

Новини

Международна научна конференция "Съвременни тенденции на физическото възпитание и спорта"

На 8 ноември 2019 г. , от 12,30 ч., в Конферентната зала, в Ректората на Софийския университет се проведе Международната научна конференция , организирана от Департамента по спорт. Участваха 79 гости и участници, а сборникът включва 52 броя доклади.

52 бр. доклади, 63 автори

МНК 2019

За студентите

Учебната дейност по спорт на студентите се провежда в зависимост от техните спортни интереси и осигурената материална база. Учебните групи включват занимания по следните спортни дисциплини:...

Всички новини За студентите

Дейности на Департамента по спорт:

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

За контакти

Адрес: 1504 София

бул. "Цар Освободител" 15, стая 120

 

Телефони:

Инспектори : 02/944 27 49; 9308 (в. 435)

Директор : 02/944 33 818