Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт

   
sport-baner

 

ЧАСОВЕТЕ ПО СПОРТ ПРЕЗ ВТОРИ СЕМЕСТЪР ЩЕ ЗАПОЧНАТ НА 27.02.2020 Г.!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ ЗА СПОРТ

Департаментът по спорт на Софийския университет предлага на студентите, преподавателите и служителите голям избор от спортни дисциплини с цел подобряване на физическото и психическото им здраве и изграждане на необходимите навици за водене на пълноценен живот, подобряване на настроението и самочувствието.

Департаментът по спорт е създаден през 1949 г., като в началото в него работят само пет преподавателя, които обучават студентите в дисциплините плуване, гимнастика и лека атлетика. Тридесет години по-късно, през 1979 г., в Департамента вече работят 25 човека, отлични специалисти в различни видове спорт като: баскетбол, волейбол, тенис, фектовка, футбол, джудо и ски. Последователно, като вследствие на увеличения брой студенти и в съответствие с техните предпочитания вече се предлагат и модерни спортове като аеробика, каланетика, фитнес, туризъм, спортно катерене, бойни спортове, тенис на маса, лека атлетика и кондиционна подготовка, спортни танци и др.

През 1963 започва да се предлага и кинезитерапия на студентите със здравословни проблеми. През 1984 се създава Център по кинезитерапия.

За студентите

Учебната дейност по спорт на студентите се провежда в зависимост от техните спортни интереси и осигурената материална база. Учебните групи включват занимания по следните спортни дисциплини:...

Всички новини За студентите

Дейности на Департамента по спорт:

 

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

 

 

За контакти

Адрес: 1504 София

бул. "Цар Освободител" 15, стая 120

 

Телефони:

Инспектори : 02/944 27 49; 9308 (в. 435)

Директор : 02/944 33 818