Начало / Университетът / Департаменти / Департамент по спорт / Графици по спорт

   

Записването по спорт започва на 27.02. Ще се извършва по бази според установения график по вида спорт. За информация, моля обадете се на 02 9308 435 или следете информацията, качена в страницата на Департамента по спорт.

 

СТУДЕНТИ, КОИТО СА ПРОФЕСИОНАЛНИ СПОРТИСТИ В ДАДЕН СПОРТ, МОГАТ ДА СЕ ЗАПИШАТ ДИРЕКТНО В ПРЕДСТАВИТЕЛНИЯ ОТБОР НА СУ "СВ. КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ"! МОЛЯ, СВЪРЖЕТЕ СЕ С ПРЕПОДАВАТЕЛЯ ПО СПОРТ.

КОНТАКТИ НА ПРЕПОДАВАТЕЛИТЕ

 

ОНЛАЙН ЗАПИСВАНЕ ЗА СПОРТ

https://susport.herokuapp.com/

Моля първо прочетете инструкциите.

 

При въпроси, молби към нас, пишете тук - email: sportdepartment@uni-sofia.bg

 

НЕ СЕ РАЗРЕШАВА ПРОМЯНА НА СПОРТА ПРЕЗ УЧЕБНАТА ГОДИНА.

Успешна спортна и здрава учебна година!

Спортувайте, за да сте здрави и пълноценни!

 

ГРАФИЦИ И БАЗИ ПО СПОРТОВЕ

 

Аеробика, каланетика и мажоретки, гимнастика за правилна стойка, стречинг, ниско интензивна интервална тренировка, високо интензивна интервална тренировка - Заниманията се провеждат нa Стадион "Академик", кв. Гео Милев (до зала "Асикс Арена")

Представителните отбори по АЕРОБИКА И МАЖОРЕТНИ ДИСЦИПЛИНИ на Университета, приемат студенти от I до IV курс от всички факултети и специалности за тренировки. Отборите участват в студентски турнири и първенства. Тренировките се провеждат в залата на стадион Академик в кв. Гео Милев и в Студентски град, бл. 8 (общежитие на СУ). За допълнителна информация се обърнете към гл. ас. Петя Христова и гл. ас. Николета Бочева на място в базите.

Баскетбол - Заниманията се провеждат в Спортен комплекс "Академик", жк "Гео Милев", до зала "Фестивална".

Представителният отбор по баскетбол-жени търси момичета, които са играли и имат желание да се включат към отбора на СУ.

Email:peltekova@uni-sofia.bg

Волейбол - Тренировките с представителните отбори мъже и жени започват от 10.10.2022 (понеделник) в спортна зала в Билогическия факултет.

Mоля всички студенти, които са практикували този спорт на по-високо ниво и желаят да се включат в представителните отбори (мъже и жени) на СУ "Св. Климент Охридски" да се свържат спешно с гл. ас. Петър Колев. Телефон за контакти: 0884083287

Джудо и бойни спортове - Заниманията се провеждат в Спортен комплекс "Академик", жк "Гео Милев", до зала "Фестивална".

Изправителна гимнастика - заниманията се провеждат в Център за кинезитерапия, в сградата на Ректората. Изправителната гимнастика е основно средство в профилактиката и лечението на неправилната стойка и гръбначните изкривявания (сколиоза, кифоза, лордоза, плосък гръб, кръгъл гръб и др.). За информация: гл. ас. Гергана Деспотова (кинезитерапевт) – gdespotova@uni-sofia.bg

Йога, Кръгова тренировка, Пилатес, Мажоретки, Спортни танци, Табата - Заниманията се провеждат в 8 блок, спирка ж.к. "Дървеница" с автобус 88, 413 и спирката преди УНСС в Студентски град с автобус 280.

Кинезитерапия - заниманията се провеждат в Център за кинезитерапия, Ректората; Спортен център - Студентски град, бл. 8 (общежитие на СУ); Център за кинезитерапия - ФНОИ

ВАЖНО!!! Записването за дисциплината Спорт - Кинезитерапия за студенти със здравословни проблеми (гръбначни изкривявания, травми и заболявания на опорно-двигателния апарат, неврологични заболявания, заболявания на сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната и отделителната система, заболявания на обмяната на веществата като затлъстяване и диабет, гинекологични и онкологични заболявания) става в Центъра по кинезитерапия, Ректорат и Спортен център - Студентски град, блок 8. График за записване ! Необходими документи: Медицинско удостоверение, епикриза, ТЕЛК или друг документ, удостоверяващ здравословното състояние. За информация: гл.ас. Гергана Деспотова - кинезитерапевт gdespotova@uni-sofia.bg; ас. Теодор Георгиев - teodorgeorgiev@yahoo.com

Лека атлетика и кондиционна подготовка - Заниманията ще се провеждат на комплекс "Бонсист", Студентски град.

Крикет - Заниманията се провеждат в Спортен комплекс "Бонсист", Студентски град.

Народни танци - Заниманията се провеждат в НЧ "Природа и наука-1938", ул. "Цар Самуил" № 86.

Плуване - Заниманията се провеждат в басейна на стадион "Академик" - 4 км, зад Стопанския и Философския факултет. Влизането в басейна е организирано от преподавателя. Закъснели не се допускат за часа. Задължителна екипировка: джапанки, бански, плувни шапки.

Ръгби - Заниманията ще се провеждат в Спортен комплекс "Бонсист", Студентски град.

Спортно катерене - Заниманията се провеждат в Ректората, Стената, над Паричния салон.

Спортни танци - Заниманията се провеждат в 8 блок, спирка ж.к. "Дървеница" с автобус 88, 413 и спирката преди УНСС в Студентски град с автобус 280.

Тенис - Заниманията се провеждат в Студентски град, Бонсист, Тенис кортове "Barocco sport".

Тенис на маса - Заниманията се провеждат в Спортния комплекс на Техническия университет.

Туризъм - Заниманията се провеждат от 10.10. до 24.10 – езерото Ариана Борисова градина до Орлов мост , от 24.10. до 25.11. – кв. Симеоново последна спирка на автобус №67, от 27.11. до 14.01. кв. Драгалевци – Площада, авт. №64

Фехтовка - Заниманията се провеждат в Спортен комплекс "Академик", жк "Гео Милев", до зала "Фестивална".

Фитнес за жени - Заниманията се провеждат в 52 блок, Студентски град.

Фитнес - Заниманията се провеждат във фитнес зала на ул. "Брегалница 70". Провеждат се занимания и за отбора по сноуборд.

Футбол /футзал - Заниманията се провеждат на С-К Барокко, Студентски град.

ВАЖНО!

Представителният ФУТБОЛЕН отбор на Университета приема студенти, преминали през детско-юношески школи на футболни клубове от цялата страна и такива състезаващи се във "В" АФГ или окръжните групи. За информация: проф. д-р Георги Игнатов - треньор на отбора (120 стая, Ректората)".

Представителният отбор - футзал набира жени за тренировки и за участие в студентски турнири и първенства. Тренировките се провеждат на спортен комплекс Бонсист, Студентски град (до УНСС). Треньор на отбора гл. ас. д-р Николай Стайков. Email: nikolaistaikov@abv.bg

Ски - Занятията се провеждат: Студентски град, бл. 52; Център за кинезитерапия, Ректорат. Водещи преподаватели: гл. ас. М. Недкова, гл. ас. Г. Деспотова

Хандбал - Заниманията по хандбал не се провеждат, но ако има желаещи да участват в състезания, трябва да се обадят в Департамента по спорт.

Представителните отбори по хандбал (мъже и жени) търсят състезатели за попълване към отборите.

Треньор на отбора: Димитър Асенов

Шахмат - Заниманията се провеждат в НСА "Васил Левски" - Студентски град, в сградата "Закрити спортни съоръжения", над кафето до видеозалата.