Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“ стартира успешно с откриваща дискусия

   

23.11.2022

 

На 22 ноември успешно стартира Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“. Началото бе дадено с откриваща дискусия в зала 304 на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. На събитието присъстваха деканът на Стопански факултет доц. д-р Атанас Георгиев, Оля Пенева, мениджър ESG Help Desk, доц. д-р Марина Стефанова, мениджър ESG Lab и ръководител на МП „Отговорно и устойчиво управление“, Елена Матеева от Българско дружество за връзки с обществеността, Дарина Георгиева от Глобална мрежа на ООН България, както и студенти от Стопански факултет.

Untitled design(1)

Деканът на Стопански факултет приветства всички присъстващи на откриващата дискусия и подчерта: „Сега е времето на днешното поколение, на тези между 20 и 40-годишна възраст, да намерят иновативни решения на вече познати проблеми, затова и ние подкрепяме социалното предприемачество в Стопански факултет“.

Акцент по време на дискусията бе динамиката в професията на КСО специалиста и развитието, което тя претърпява с развитието на устойчивото управление. „Сферата на КСО дава много възможности за професионална реализация независимо дали кандидатите имат интерес да работят в комуникации, правен отдел, бизнес операции, ESG отдел. Най-ценното е, че Стопанският факултет заедно с партньорите си изгражда една общност от устойчивите лидери на бъдещето“.

Untitled design(2)

Седмица на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“ се провежда за втори път съвместно с Кариерния център на Стопански факултет. Програмата за следващите дни можете да видите тук.