Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Конкурс за снимки: „Еразъм+ със Стопанския факултет на СУ: прозорец към моята Европа“

   

22.03.2021

 

Уважаеми колеги, каним ви да се включите се в конкурса за снимка и послание към нея на тема: „Еразъм+ със Стопанския факултет на СУ: прозорец към моята Европа“ #FEBA4EU. Покажете ни красотата и многообразието на Европа през вашия поглед.

Изпратете вашите снимки и послания към тях по електронна поща в срок до 19 април 2021 г. и можете да станете част от първата изложба на открито, която Стопанският факултет организира в партньорство със Столична община, Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България.

photos

 

Правила за участие:

 

1. Конкурсът за снимка и послание към нея #FEBA4EU се провежда от 22 март до 19 април 2021 г. и в него са поканени да участват студенти, преподаватели, административни служители на Стопанския факултет СУ „Свети Климент Охридски“, които са осъществили мобилност в Европа или студенти, които се обучават в Стопанския факултет по програма Еразъм+.

 

2. Участниците в конкурса трябва да живеят/учат в страна от Европейския съюз и да разполагат с всички права върху снимките и текстовете, които изпращат. Няма възрастови ограничения.

 

3. Участието в конкурса става чрез изпращане на снимка и послание към нея на електронна поща: photos@feb.uni-sofia.bg. Всеки участник има право да участва с най-много 5 изображения, които да са придружени от името на автора, кратко описание, както и послание към всяка от тях. Препоръчителната минимална резолюция на изображенията е 4500x3000 pix на 100dpi (landscape формат), а максимална резолюция е 7000x4700 pix на 100 dpi (landscape формат). Всяка снимка трябва да е придружена с информация, посочена в таблица 1:

 

Табл. 1. Информация за снимка, предложена за участие в конкурс „Еразъм+ със Стопанския факултет на СУ: прозорец към моята Европа“ #FEBA4EU

Заглавие на снимката
Автор (име и презиме)

Позиция:

А) Студент от Стопанския факултет

Б) Студент от входяща мобилност

В) Преподавател от Стопанския факултет

Г) Преподавател от входяща мобилност

Д) Административен служител

 
Място на снимката (държава и местност, университет и др.)
Година на снимката/мобилността
Послание (до 30 думи)
Телефон за връзка
Електронна поща

 

4. Темата на конкурса е „Еразъм+ със Стопанския факултет на СУ: прозорец към моята Европа“.

 

5. С изпращането на снимка и послание към нея всеки участник се съгласява с настоящите правила и предоставя на Стопанския факултет СУ „Свети Климент Охридски“ и Европейския парламент правата за ползване на снимката и текста с разрешение да ги оразмерява, да добавя надписи върху изображенията, да ги публикува на интернет страницата си и в профилите си във Фейсбук, Туитър и Инстаграм, както и в свои печатни публикации и разпространението им на територията на България в срок до 31 март 2022 г.

 

6. Участниците в конкурса е необходимо да попълнят формуляр за изразяване на съгласие за обработване на лични данни и декларация за отстъпване на авторски права в срок до 31 март 2022 г.

 

Документи за участие

1. Снимки (от 1 до 5 бр., отговарящи на условията в т. 3)

2. Описание на снимките съгласно шаблона в този файл .

3. Декларация по GDPR

 

 

Резултати:

1. За избора на най-добрите фотографии и придружаващи текстове е сформирано жури в състав: председател – доц. д-р Ия Петкова и членове: доц. д-р Атанас Георгиев, доц. д-р Боряна Богданова, доц. д-р Марселен Йовоган, ас. д-р Илия Атанасов, Атина Шаламанова, както и Марияна Тодорова от Бюрото на ЕП и Бойко Благоев от Представителството на ЕК. Журито ще избере 26 фотографии за участие в изложбата.

2. Оценката на журито ще се основава на връзката на изображенията с поставената тема и оригиналността на посланията, като бъде отчетена и връзката с академичната дейност на Стопанския факултет на СУ.

3. Печелившите изображения ще бъдат отпечатани и представени на специално организирана изложба на открито, Парково пространство НДК, в периода 30 април – 14 май. Всички победители ще получат рекламни материали от Европейския парламент. Допълнително снимките ще бъдат популяризирани в социалните мрежи на Стопанския факултет и Бюрото на Европейския парламент.

 

Конкурсът се осъществява с подкрепата на Столична община, Бюрото на Европейския парламент и Представителството на Европейската комисия в България.

 

За въпроси относно конкурса, пишете до photos@feb.uni-sofia.bg