Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от магистърска програма "Фасилити мениджмънт" / Стопанският факултет ще е домакин на Трета лятна школа „Мениджмънт в енергетиката“

   

16.08.2020

 

На 2, 3 и 4 септември 2020 г. ще се проведе третото издание на лятната школа „Мениджмънт в енергетиката“ – съвместен проект на Центъра за образователни услуги в Стопанския факултет и сп. „Ютилитис“. Тази година обучението ще се проведе изцяло онлайн. Инициативата ще представи и възможностите за обучение в задочната магистърска програма „Енергийни пазари и услуги“ на Стопанския факултет.

До момента подкрепа за инициативата са заявили компаниите AES България, Axpo България, КонтурГлобал Марица Изток 3, ТОТАЛ Е&П България и Шнайдер Електрик България.

summer-school-2020

Целта на лятната школа е да предостави на участниците от енергийния сектор качествено след-дипломно обучение, посредством актуална информация относно основите, практиката и развитията в контекста на мениджмънта в енергийния отрасъл. Участници в лятната школа в предходните издания бяха студенти, докторанти, млади експерти, мениджъри, и служители в областта на сферата на услугите от общ интерес, финансови организации, ИТ компании, представители на държавни институции и други.

Тази година, студенти и докторанти от специализирани програми ще бъдат поканени да вземат участие без такса. Предварително одобрение ще се изисква на база изпратено CV и кратко (до 1 стр.) мотивационно писмо.

Предходните две години, инициативата се проведе с подкрепата на TOTAL E&P Bulgaria и AES Bulgaria (през 2019 г.) и на АЕЦ „Козлодуй“, „Шнайдер Електрик България“, AES България и АТЕБ (през 2018 г.).

Вижте повече за лятната школа в страницата на проекта.