Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Научна дейност / Конференции, семинари и специализации / Покана за участие в международен семинар на тема "Популяризиране на социални, устойчиви и пестеливи иновации в страните от региона на Черно море" - 2 и 3 ноември, София

   

24.10.2017

 

Untitled

 

Фондация „Приложни изследвания и комуникации“ най-учтиво Ви кани да участвате в международен семинар на тема „Популяризиране на социални, устойчиви и пестеливи иновации в страните от региона на Черно море“, който ще се проведе на 2-ри и 3-ти ноември 2017 г. в гр. София.

Семинарът се организира в рамките на проект “Black Sea Horizon” (https://blacksea-horizon.eu/), финансиран по Рамковата програма на ЕС за научни изследвания и иновации „Хоризонт 2020“, и ще се проведе в хотел Best Western Premier Collection City в гр. София (ул. „Стара планина“ №6). Работният език на събитието ще бъде английски.
Целта на семинара е да популяризира и в същото време да насърчи създаването/развитието на социални, устойчиви и пестеливи иновации сред компании, социални предприемачи, организации и изследователи от страните в региона на Черно море, както и да повиши осведомеността относно предимствата на тези три вида иновации и да улесни сътрудничеството между иноваторите. По време на срещата част от участниците ще представят иновационни практики/проекти, свързани с някои от изброените три вида иновации, по които те работят. За представените иновационни практики/проекти ще се дискутират предизвикателства, движещи сили и бариери.

В резултат на дискусиите ще се изготви списък с бариери, движещи сили и предизвикателства, свързани с разработването и осъществяването на социални, устойчиви и пестеливи иновации, а също и списък с препоръки към авторите на политики в областта на разглежданите три типа иновации. Очакваме в семинара да вземат участие около 20 социални преприемачи, представители на бизнеса и учени от България, Румъния и от останалите страни от Черноморския регион. Резултатите от срещата в София ще бъдат представени пред автори на политики и неправителствени организации по време на среща в Тбилиси, Грузия в края на ноември 2017 г.

За всички участници ще бъде организирана работна вечеря на 2 ноември.

За да потвърдите своето участие, моля, изпратете попълнена регистрационна форма до четвъртък, 26 октомври на Десислава Асенова, e-mail: desislava.asenova@online.bg.