Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Научна дейност / Конференции, семинари и специализации / Кандидатстване за студентската бизнес практика "Иновации в действие" - до 27 март 2016

   

17.03.2016

Inovacii-v-deistvie

Участници в първото издание на бизнес практиката "Иновации в действие" през 2014 г.

["АПИно“]

 

Инженерната компания "Трелеборг България" обяви началото на второто издание на студентската бизнес практика "Иновации в действие". Инициативата, на която "Кариери" е медиен партньор, се реализира съвместно с Академията по иновационен мениджмънт (АИМ). Тя цели да провокира интереса на младите хора към инженерните професии и иновационния и технологичния мениджмънт, като им помогне да научат повече за тях чрез практически занимания.
В бизнес практиката могат да се включат настоящи студенти от цяла България, които се обучават по бакалавърски и магистърски степени в инженерни, природо-математически и бизнес специалности. Младежите ще имат възможност да надградят познанията, придобити в университета, и да развият допълнителни ключови умения като креативност, комуникационни и презентационни умения, работа в екип, бизнес етика и др.

 

Какво включва програмата
Бизнес практиката ще се проведе в рамките на два месеца от 4 април до 31 май 2016 г. През това време участниците ще се включат в бизнес симулации и ще решават реален бизнес казус в областта на иновационния мениджмънт. Те ще работят на състезателен принцип, като ще бъдат разпределени в 3 екипа от по 5 души всеки и ще си сътрудничат с ментори с практически опит в България и чужбина.

Програмата ще премине през общо шест етапа. Първият е въвеждащ и в него ще участват гост-лектори, които ще запознаят младежите с основните концепции в областта на иновационния мениджмънт. През следващите пет етапа е предвидено провеждането на различни дейности като генериране на идеи и карти за бизнес развитие, нови полета за иновиране, както и изготвяне на цялостни бизнес концепции за внедряване на краен продукт.
В края на програмата младежите ще придобият сертификат за преминато обучение по иновационен мениджмънт и ще имат възможност за стаж в "Трелеборг България". Също така ще получат подготовка за сертификат от Global Innovation Management Institute в САЩ и ще бъдат вписани в базата с иновационни мениджъри и специалисти на АИМ за България.

 

Изисквания към кандидатите

В обучението могат да се включат студенти бакалавърска или магистърска степен в специалности като "Международни икономически отношения", "Машинно инженерство", "Автомобилно и автоинженерство", "Технология на полимерите", както и "Инудстриални технологии" и "Комютърно проектиране и технологии в машиностроенето" или други равносилни на тях. От кандидатите се очаква да владеят поне B1 или по-високо ниво на английски език, както и да имат възможност за присъствие и самостоятелна работа в рамките на 180 часа. Студентите от бакалавърските степени трябва да бъдат поне в трети курс от обучението си, информират още организаторите.

 

Желаещите да участват трябва да изпратят CV на имейл адрес: tssbulgaria@trelleborg.com. Крайният срок за кандидатстване е до 27 март 2016 г.

 

Източник: Кариери.БГ