Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от МП „Икономика и управление на публични ресурси” / Гл. ас. д-р Десислава Калчева взе участие в Международна научна конференция на тема „Иновационни граници“ и в работна среща

   

30.06.2023

 

Първото издание на Международна научна конференция на тема „Иновационни граници“, организирана от Професионален колеж по бизнес и финанси се проведе в периода 26-28 юни 2023 г. в гр. Бургас. Гл. ас. д-р Десислава Калчева представи доклад на тема „Smart Cities' Concept - Development and Implementation in Bulgaria“ в панел Advances in Public Sector and Advances in Science and Technology.

international conference series Innovation frontiers

В рамките на представянето се обсъди същността и значението на умните градове и зелените инвестиции, както и възможностите за финансиране на устойчиви общински проекти и на проекти, свързани с дигиталната трансформация на местните власти.
След конференцията, на 29 юни 2023 г., се проведе работна среща между представители на СУ „Св. Климент Охридски” (България), THM Business School (Германия), Bavarian Foresight-Institute (Германия) и XAMK - South-Eastern Finland University of Applied Sciences. На срещата се обсъдиха възможности за съвместно разработване на проекти в областта на предприемачеството, управлението, научните изследвания, повишаване качеството на образованието, устойчивите финанси, дигитализацията и създаването на работни групи за разработване на международни проекти и доклади.