Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Специалности / Магистърски програми / Новини от МП „Икономика и управление на публични ресурси” / Доц. Савина Михайлова-Големинова ще участва в подготовката на модул „Правна среда за правене на бизнес в ЕС“ в университета в Пуна, Индия

   

14.09.2023

 

Доц. д-р Савина Михайлова-Големинова отново получи покана да се присъедини в модул „Правна среда за правене на бизнес в ЕС” от проекта „Жан Моне“ в Пуна, Индия. Поканата е отправена от проф. д-р Бинду Роналд, проф. Абхиджит Васматкар и проф. Лася Вякаранам от Symbiosis Law School (SLS), Пуна. На 20 септември 2023 г. доц. д-р Михайлова-Големинова ще участва в подготовката на модула за новата учебна година.

„Правна среда за правене на бизнес в ЕС“

Индийският университет SLS получи безвъзмездна помощ по проекта „Жан Моне“ за модул „Правна среда за правене на бизнес в ЕС“ за периода 2022-2024 г. Поради глобализацията и повишения интерес на индийците към осъществяване на бизнес в ЕС, нараства необходимостта от изучаване на европейските практики в местните образователни институции. Стопанският факултет има добри практики, които успешно споделя с колегите от Индия. Правните дисциплини на английски език в бакалавърска програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“, включително и магистърските програми на английски език, са един добър пример за това.

Курсът, организиран от SLS, има за цел да установи връзка между теоретичните и практическите аспекти на бизнеса в ЕС.
Symbiosis Law School, Индия е част от Symbiosis International (Deemed University). Юридическият факултет е създаден през 1977 г. От 2007 г. той е в списъка на най-добрите 10 юридически училища в страната.

Чрез участието си в инициативите на Symbiosis Law School, доц. д-р Савина Михайлова продължава да дава ценен принос за разработването и моделирането на учебната програма в курса „Правна среда за правене на бизнес в ЕС” по модула „Жан Моне“, заявяват от индийското висше училище.

Предстои представяне на проекта и в България, което ще се проведе в Аулата на СУ „Св.Климент Охридски“ и ще се реализира с подкрепата на посолството на Индия в София.