Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Проведе се третата сесия от Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“ с кариерни щандове на Yettel и ОББ

   

28.11.2022

 

На 24 ноември се проведе третата сесия от Седмицата на професионалното ориентиране „Кариера в КСО/ESG“ с фокус на професионалистите работещи в Екологичния аспект на ESG. Представители на Yettel и ОББ бяха подготвили кариерни щандове за студентите и споделиха свободните позиции и възможностите за кариерно развитие.

Untitled design

Калина Кисьова от ОББ представи устойчива трансформация на компанията, която включва устойчиви иновации, намаляване на въглеродния отпечатък, ангажиране с устойчиви сектори и обучения на служители в ESG академията към Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Теодора Борисова от Солвей Соди сподели екологичния план и целите за намаляване на въглеродния отпечатък, за да бъдат конкурентноспособни компанията, както и екипите, които стоят зад различните проекти, които ще допринесат за постигането на екологичния план.

image0 (2)

Маргита Колчева от Yettel обърна специално внимание върху ESG стратегията за 2028 г. на компанията и ролята на екипа и посланиците в устойчивото развитие, позиционирани в различните отдели. Акцентът тук е поставен върху различните начини, по които компанията цели да достигне до потребителите, за да сподели информация относно устойчивия начин на живот.