Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Никола Минков, млад учен (изследовател R1) в Стопански факултет е избран за гост-лектор в Университета в Триест

   

30.05.2023

 

Никола Минков е основател и главен изпълнителен директор на „Серпакт“, сериен предприемач и експерт в областта на оптимизация за търсещи машини (SEO). Член е на Управителния съвет на Българската Е-комерс асоциация и е млад учен (изследовател R1) в Стопанския факултет. Г-н Минков беше избран при сериозна конкуренция от девет номинирани предприемачи и преподаватели от университетите в Aлианса „Трансформация за Европа" (Transform4Europe) като лектор в Международна гостуваща лекция за предприемачи и практици.

Screenshot 2023-05-30 102221

На 8-и и 9-и юни 2023 г., в рамките на UniTs Transform4Europe Week 2023, г-н Минков ще изнесе поредица от лекции в Университета в Триест пред различни аудитории – студенти, преподаватели и граждани. Изборът му е признание както за него, така и за модела на бизнес партньорства на Стопанския факултет.

Screenshot 2023-05-30 102252

Г-н Минков е дългогодишен гост-лектор в часовете по е-бизнес на доц. д-р Тодор Ялъмов, на хон. ас. Жанет Найденова, председател на Българската Е-комерс асоциация и на хон. ас. д-р Емилия Христова, продуктов директор на FiteTV. Центърът за образователни услуги на СУ „Св. Климент Охридски“ си партнира със „Серпакт“ ЕООД за провеждането на следдипломни квалификации за оптимизация на търсещи машини (SERP Acad). Обучаващите се в последното издание на академията се дипломираха на 21 май 2023 г.