Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Стопанският факултет предоставя стипендиантски места за придобиване на първо ниво на CFA сертификат за студенти от „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ с преподаване на английски език

   

26.06.2023

 

Специалността „Счетоводство, финанси и дигитални приложения“ с преподаване на английски език (Accounting, Finance and Digital Applications) е част от програмата за сътрудничество със CFA Institute. Стопанският факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ предоставя осем стипендиантски места за явяване на изпит за придобиване на първо ниво на CFA сертификат.

Screenshot 2023-06-26 101326

Наградата дава право на безплатно записване в програмата и намалена такса за регистрация за изпит от USD 350, която включва достъп до учебната програма и до всички налични инструменти за обучение.

Крайният срок за кандидатстване е до 20 юли 2023 г. онлайн в платформата тук.

Класирането ще бъде направено на база среден успех от първите 5 семестъра и мотивационно писмо, което студентите следва да качат в платформата при кандидатстване.

Условия за кадидатстване:

  • Важат за студенти 3-ти курс и 4-ти курс в бакалавърска програма „Счетоводство, финанси и дигитални приложения на английски език“;
  • Избраната дата за явяване изпит трябва да е 11 месеца или по-малко преди завършване на бакалавърска степен;
  • Кандидатите не трябва да са предварително регистрирани за изпит от програмата на CFA;
  • Повече информация за всички условия: https://www.cfainstitute.org/en/programs/cfa/charter

Победителите ще бъдат избрани през юли 2023 г.