Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / За студентите - Актуално / Стажове, стипендии и конкурси / Стипендиантска програма на Европейския форум Алпбах

   

28.02.2024

 

Европейският форум Алпбах е международна, интердисциплинарна платформа за наука, политика, бизнес и култура. Форумът се провежда всяка година през август в австрийското селце Алпбах от почти 80 години насам.

Тази година Европейският форум Алпбах предоставя пълни стипендии за участие на български студенти и млади професионалисти на възраст между 18-30 години.

Screenshot 2024-02-28 093609

На 11 март от 18:30 часа всички заинтересовани могат да се включат в онлайн среща: https://meet.google.com/uco-ctsi-tac

Европейският форумът Алпбах е събитие, което събира млади хора от Европа и света с най-иновативните умове от политика, бизнес, гражданско общество, култура и наука, за да генерират идеи за силна и демократична Европа.

  • Период на провеждане и времетраене: Форум Алпбах 2024 ще се проведе от 17-ти до 30-ти август.
  • Начин на кандидатстване и срок: Кандидатстването се осъществява само чрез платформата на форума. Тя ще бъде отворена за кандидатстване от 5 до 28 март 2024 г.
  • Изисквания към кандидатите: Стипендията за участие е налична за кандидати от всички професионални и/или академични области. Изисква се владеене на английски език на ниво B2 (освен сертификат се приемат и различни форми за доказване на владеене на езика.
  • Какво покрива стипендията: Стипендията покрива таксата за участие и настаняването за цялата продължителност на събитието. Освен това, стипендиантите получават допълнително 25 евро на ден. Разходите по пристигане и заминаване трябва да се поемат от стипендиантите.

Повече информация можете да откриете в имиджовото видео на форума, както и на сайта на форума www.alpbach.org.