Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Клубове и центрове / Студентски клуб "Спектър" / Новини от студентски клуб "Спектър" / Йордан Йовчев: Желязното момче на българската спортна гимнастика

   

05.05.2017

 

Йордан Йовчев: Желязното момче на българската спортна гимнастика

Автор: Младен Младенов

 

1

На 02.05.2017г. Йордан Йовчев гостува на клуб "Спектър" . Той ни разказа за кариерата си и трудностите, които е срещал по време на състезателната си дейност. Йовчев сподели, че никога не е съжалявал за нищо, мотивацията му в спорта е била желанието да успее и да стане голям спортист. Като малък се е занимавал с борба и бокс, но е решил да се ориентира към един от най-силовите спортове - спортната гимнастика.

Разказа ни за олимпиадата в Атина, когато несправедливо му бе отнет златният медал и бе връчен на представителя на домакините- Тамбакос. Нашето момче заяви, че не крие лоши чувства към гръцкия спортист, а дори че все още поддържат връзка и че гъркът няма вина за случилото се. Разкри ни и любопитни факти за себе си, като това, че е харесвал повече уреда земя, но поради болки в кръста се е насочил към постигане на по-големи успехи на халки, че е желаел повече да стане световен шампион в ранните си години, както и че в момента изпробва различни спортове като кънки и тенис. Шампионът разказа също за детските си години, хранителния си режим, коментира ситуацията в българския спорт и сподели прогнозите си за развитието му.

2

По време на събитието отново използвахме онлайн платформата за анонимни въпроси (която влезна в употреба за първи път на събитието с Димитър Калбуров- https://goo.gl/9YfMUo ), като този път значително преобладаваха лично зададените въпроси. По традиция на клуба, имаше томбола със специално изработени колекционерски картички с лика и успехите на Йовчев, които самият той разписа за победителите от томболата.

3

Предната страна на специалните колекционерски картички, изработени специално от клуб „Спектър“ (снимка на Рени Панчева)

Благодарим на всички за присъствието Ви - радваме се, че успяваме да отговорим на вашите интереси! Благодарим и на Йордан Йовчев за страхотните разкази, откровените отговори и търпението! Повече снимки от събитието може да видите в профила на Клуб "Спектър" във Flickr ( https://flic.kr/s/aHskU8MGmb ).

4