Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Клубове и центрове / Клуб по бридж

   

В Стопанския факултет на Софийския университет, по подобие на Принстън и Йейл, вече функционира клуб по бридж.

 

BridgeClub

 

Редовното играене на бридж е отлична тренировка за ума, поддържа мозъка активен в зряла възраст и дори се отразява положително на физическото здраве на практикуващите. Други ползи от бриджа са възможностите за социални контакти и дългогодишно подобряване на уменията, както и за участие в турнири на местно и международно ниво (предвижда се сформиране на представителен отбор на Стопански факултет от най-добрите играчи).

 

Ненапразно, известни имена от бизнеса, като Уорън Бъфет и Бил Гейтс, са запалени почитатели на играта. Уорън Бъфет счита, че играенето на бридж е най-добрата подготовка за света на бизнеса, а Бил Гейтс нарича бриджа най-великата игра на карти. Малко известен факт е, че големият български банкер Атанас Буров е бил състезател по бридж на световно ниво.
Бившите и настоящи възпитаници на факултета и бридж ентусиасти са добре дошли всеки вторник вечерта от 19 часа в стаята на Китайския клуб към Стопански факултет (помещението се намира на първия етаж, по коридора вдясно).
Бившите и настоящи възпитаници на факултета и бридж ентусиасти са добре дошли всеки вторник вечер от 19 часа в стая 103 (помещението се намира на първия етаж, по коридора вдясно).

 

За допълнителна информация може да пишете на ас. Любен Иванов