Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Стопанският факултет и „Национален енергиен оператор“ ЕАД сключиха споразумение за сътрудничество

   

28.09.2023

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и компанията „Национален енергиен оператор“ ЕАД (НЕО), част от „Български енергиен холдинг“ ЕАД, сключиха споразумение за сътрудничество. Споразумението бе договорено от изпълнителния директор на НЕО ЕАД г-н Александър Михайлов и от декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев.

NEO-FEBA

Съгласно споразумението, двете страни ще си съдействат в изготвянето на учебни програми, в провеждането на съвместни инициативи и участието в научно-изследователски и приложни проекти в сферата на електроенергетиката и енергийния преход, съгласно компетенциите на Стопанския факултет в тези области и във връзка с реализацията на стратегическите цели на компанията.

Споразумението се сключва и във връзка с магистърската програма „Енергийни пазари и услуги“, която за поредна година е сред най-търсените в Стопанския факултет.