Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Огромен успех на студентите от Стопанския факултет и ГГФ в група В на НСОМ 2024

   

20.05.2024 г.

В периода от 17 до 19 май 2024 г. в гр. Бургас се проведе четиридесет и деветото издание на Националната студентска олимпиада по математика (НСОМ 2024). Домакин на олимпиадата е Софийският университет „Св. Климент Охридски“. Организацията бе осъществена от Факултета по математика и информатика със съдействието на Бургаския филиал на Софийския университет, Фондация „ФМИ иновации и образование“, Хотелски комплекс „България“ и Община Бургас.

1 Отбор на СУ-- първо място по отбори група В

Отбор на СУ - първо място по отбори - група В

 

2 Отбор на СУ-първо място по Висши училища група В

Отбор на СУ - първо място по Висши училища - група В

 

В олимпиадата участваха повече от 100 студенти от 14 висши училища в страната, разпределени в три групи – според специалностите, в които се обучават.

В група А се състезават студентите от ФМИ и те за поредна година спечелиха множество отличия в индивидуалното и отборното класиране.

В група В традиционно участват студенти от Стопанския факултет, но тази година за пръв път в състава на отбора на Университета бе включен и студент от специалност Геопространствени системи и технологии на Геолого-географския факултет на СУ.

Отборът на СУ спечели два златни, три сребърни и два бронзови медала в група В, като завоюва първо място в отборното класиране и първо място в класирането по висши училища.

Следва да се отбележи, че тази година конкуренцията в група В бе изключително сериозна. Участваха 41 състезатели от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, УНСС, ИУ-Варна, Пловдивския университет, Шуменския университет, Лесотехническия университет и Академията на МВР, разпределени в осем отбора.

 

3 Евгени Кирилов  ст.Ф абсолтен победител + златен медал

Евгени Кирилов от Стопанския факултет - абсолютен победител + златен медал

4 Катя Николова Ст.Ф. второ място +златен медал

Катя Николова - Стопански факултет - второ място + златен медал

5 Петя Чиликова ГГФ сребърен медал

Петя Чиликова - ГГФ - сребърен медал

 

Абсолютен победител в състезанието със златен медал е Евгени Кирилов от Стопанския факултет, второ място и златен медал завоюва Катя Николова от Стопанския факултет, сребърни медалисти са Петя Чиликова от ГГФ, Альона Онишенко от Стопанския факултет и Самуел Младенов от Стопанския факултет, а Ивет Анева и Славена Дудренова спечелиха бронзови медали.

Студентите от двата факултета бяха подготвяни и ръководени от доц. д-р Веселин Гушев, ас. Вая Ракидзи и ас. Данаил Гушев.

Тази година отново преподаватели от Софийския университет взеха участие в работата на журито на олимпиадата – проф. дмн Гено Николов, доц. д-р Първан Първанов, доц. д-р Асен Божилов, доц. д-р Иван Гаджев, доц. д-р Веселин Гушев и ас. Емилиян Рогачев от ФМИ.