Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Новини от факултета / Кризи, устойчивост и трансформация: Международна научна конференция, организирана от Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“

   

21.11.2022

 

Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ организира XXIII годишна международна научна конференция. Тази година темата на конференцията е „Кризи, устойчивост и трансформация“. Официалното откриване на научния форум ще се състои в Аула Магна в Ректората на патронния празник на Университета – 25 ноември 2022 г. от 18 часа. В него ще вземат участие Илия Лингорски – член на УС на БНБ, и Любомир Ноков – изпълнителен директор на harmonica, част от "Био България" ООД.

imgonline-com-ua-CompressToSize-km67NZfLaJEB6EG

На 26 ноември в сградата на Стопанския факултет (бул. Цариградско шосе 125, бл. 3 - https://bit.ly/feba-map) в рамките на осем паралелни сесии ще се обсъждат теми, насочени към условията за влизането на България в еврозоната и очакванията от този акт; ефекти от кризите върху бизнеса (войната в Украйна, COVID-19, Brexit и др.); финансова икономика; приложения на AI и ML в бизнеса и икономиката; корпоративно управление; иновации и индустрия 4.0; поведенческа икономика и поведенчески изследвания; устойчиво управление и др. Освен учени от Стопанския факултет на СУ и други български университети в научния форум ще вземат участие представители от водещи чуждестранни университети - Университет Рединг (Великобритания), Университет Линкълн (Великобритания), Университет Пари-Сакле (Франция), Университет Бон (Германия), Университет Кьолн (Германия), Университет Гьоте Франкфурт (Германия), Университет Заарланд (Германия).

Предвидена е и пленарна сесия, в която да се представят предизвикателствата и възможностите за успешно партньорство между образованието и бизнеса по пътя към устойчивост и трансформация.

Специален фокус в програмата е поставен върху младите изследователи. В деня на откриването е предвиден онлайн семинар за услугата Early Birds на СУ „Св. Климент Охридски“, насочена към подпомагане на младите учени и докторанти да публикуват в списания, включени в Web of Science. Към Стопанския факултет има видим интерес от страна на чуждестранни докторанти.

Предвидени са три панела в рамките на международния проект за изграждане на изследователски капацитет SCHOLARNET, в които докторанти и постдокторанти ще представят резултати от свои изследвания и ще получат насоки от водещи експерти за подобряване на изследователската методология, методите за анализ и възможностите за изготвяне на публикации във водещи научни издания.

Като съпътстващо събитие на конференцията е предвидено Докторантско училище по Приложение на динамично-стохастичните модели на общо равновесие, което ще се проведе на 23 и 24 ноември 2022 г. и ще се ръководи от проф. Александър Михайлов от Университет Рединг.

Освен от Стопански факултет и проекта SCHOLARNET конференцията е подкрепена от Българската финтех асоциация и ESG Lab при Стопански факултет на СУ.

Повече информация можете да намерите на официалната страница на конференцията.

imgonline-com-ua-CompressToSize-NRGCZlJArDxG