Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини

   
GeoNight 2019

България се включи за първи път в европейската инициатива за Географска вечер.

Национална стипендиантска програма „За жените в науката“ 2021

Млади жени учени в областта на природните науки от цяла България имат възможността да кандидатстват за Националните стипендии по глобалната програма „За жените в науката“. Кандидатурите за конкурса могат да бъдат подавани до 31 май 2021 г., като и тази година ще бъдат присъдени 3 стипендии на стойност 5000 евро всяка.

Безплатен масов онлайн курс (МОК) „Енергиен преход: Иновации към бъдеще с ниски въглеродни емисии“

Тотал Е&П България Ви информира за третото издание на МОК на училището към Френския Петролен Институт, с подкрепата на Total Foundation и съвместно с Tuck Foundation.

Технологичният гигант ESRI Inc. предоставя достъп до своя ГИС софтуер на всички български училища

Технологичният гигант ESRI Inc., съвместно с Министерството на образованието и науката и Софийския университет „Св. Климент Охридски", стартира в България своята програма за осигуряване на българското средно образование на безплатен достъп до най-популярния ГИС софтуер в света – ArcGIS, както и необходимата подкрепа на българските учители за това.

Студенти от специалност „Плакат и визуална комуникация“ създадоха лого на „Геолого-географския факултет“ на Софийския университет

По инициатива на „Геолого-географския факултет" на СУ подкрепена и организирана от катедра „Плакат и визуална комуникация“ на Националната художествена академия беше осъществен конкурс за лого на „Геолого-географския факултет“ на СУ „Св. Климент Охридски“.

България отбеляза Световния ГИС ден с онлайн конференция с рекордна гледаемост

Събитието събра повече от 1800 гледания от участници от цялата страна.

Научна награда на конференция SGEM 2020

Заместник деканът на Геолого-географския факултет доц. Никола Ботушаров беше номиниран и спечели Scientific Society Award за най-добър доклад в секция “Oil & Gas Exploration” на 20-тата юбилейна международна конференция SGEM 2020, проведена в Албена в периода 16-25. 08. 2020.

Доц. Стелиян Димитров: Сливането на общини е добър вариант, но не трябва да е механично

Необходима е оптимизация на броя на общините у нас. Прекалено големият брой общини с малко население няма как да обезпечават финансово дейностите, които извършват, със собствени приходи. Това каза доц. Стелиян Димитров, Геолого-географски факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски", в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

Еврокомисар Мария Габриел посети Център по компетентност КВАЗАР

Работна среща с участието на еврокомисар Мария Габриел проведоха учените от Центъра за компетентност „Квантова комуникация, интелигентни системи за сигурност и управление на риска“-КВАЗАР.

Доц. д-р Бистра Векилска беше удостоена с Почетния знак със синя лента на Софийския университет

На заседание на Академичния съвет ректорът проф. дфн Анастас Герджиков връчи на доц. д-р Бистра Векилска Почетен знак със синя лента на Софийския университет. Предложението за удостояване с високото отличие на доц. Векилска е на Геолого-географския факултет.

Българския географски фестивал 2019

Петото издание на Българския географски фестивал, който се проведе на 20 и 21 април 2019 г. в Стара Загора, събра над 600 участници от цялата страна.