Начало / Университетът / Факултети / Факултет по класически и нови филологии / Новини / Честване на Световния ден на португалския език във Факултета по класически и нови филологии

   

 

Тържествено честване на Световния ден на португалския език бе организирано от Катедрата по португалистика и лузофонски изследвания на Факултета по класически и нови филологии и научноизследователска катедра „Жозе Сарамаго“ при факултета, учредена през 2019 г. с договор за сътрудничество между Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и „Камойш“ - Института за сътрудничеството и езика при Министерството на външните работи на Португалия.

212

На събитието присъстваха ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, заместник-деканът на Факултета по класически и нови филологии доц. д-р Александра Багашева, посланикът на Португалия Н. Пр. г-жа Ана Мария Рибейро да Силва, посланикът на Бразилия Н. Пр. г-жа Мария Едилеуза Фонтенеле Рейс, студенти, докторанти и преподаватели от специалностите „Португалска филология“ и „Африканистика“ на ФКНФ. Модератор бе проф. д-р Яна Андреева, ръководител на Катедрата по португалистика и лузофонски изследвания и НИК „Жозе Сарамаго“.