Начало / Университетът / Факултети / Стопански факултет / Инициативи с бизнеса / Стопанският факултет и Българската агенция за инвестиции сключиха меморандум за сътрудничество

   

15.02.2021

 

На 10 февруари 2021 г. Стопанският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и Българската агенция за инвестиции (БАИ) сключиха нов меморандум за сътрудничество за тригодишен период.

invest-bg

От страна на СУ „Св. Климент Охридски“ меморандумът беше подписан от ректора на СУ проф. д.ф.н. Анастас Герджиков и от декана на Стопанския факултет доц. д-р Атанас Георгиев, а от страна на БАИ – от изпълнителния директор Десислава Трифонова.

С меморандума страните декларират своята ангажираност да обединят действията си за подготовката на висококвалифицирани специалисти по икономика и стопанско управление. Целта на споразумението е да подпомогне развитието на българското висше образование и бизнеса, да стимулира обновяването на знанията, уменията и компетенциите на студентите, което да има положителен ефект върху конкурентоспособността и растежа на икономиката.