Начало / Университетът / Факултети / Философски факултет / Център за психологическо консултиране и изследвания / Кои сме ние (Екипът на Центъра)

   
IMG_20191214_114541a

 

Директор на Центъра

Камелия Ханчева, доц. д-р Психология на развитието, психотерапевт (психодрама, системна фамилна терапия). Изследователски интереси: психоаналитична теория и практика, ранни отношения и ментализиране, медиатори и модератори в психотерапевтичния процес.

photo_radina_stoyanova

 

Психолог консултант

Радина Стоянова, доктор по Психология на здравето, психологическо консултиране (когнитивно-поведенческа психотерапия и приложен поведенчески анализ). Изследователски интереси: качество на живот, перспектива за време, целеполагане.

1

 

Психолог консултант

 

Цветелина Макавеева, доктор по Психология на развитието

Изследователски интереси: развитие в детска и юношеска възраст, динамика на взаимоотношенията в юношеска възраст, придобиване на идентичност в контекста на отделяне от значимите други

photo_galina_kabadzhova

 

Психолог консултант

Галина Кабаджова е доктор по психология и сертифициран психотерапевт, преподавател в СУ “св. Климент Охридски”. Тя е основател на Analysing Minds – платформа за личностно профилиране и обучения. Нейната частна практика се фокусира върху индивидуална и фамилна терапия и работа с деца. Последните няколко години е била част от различни Европейски проекти, фокусирани върху младежката безработица, зависимостите и деца в неравностойно поведение. Специализа, разработва и води обучения по Психосоматика и Език на тялото.

Screenshot 2022-08-29 112213

Психолог консултант

 

Бояна Йорданова е докторант в програма „Психология на развитието в детска и юношеска възраст“ към Софийски университет. Формира се като психотерапевт в школата на Позитивната психотерапия. Има опит в консултирането на деца и юноши, претърпели насилие, както и в работата със семейства в неравностойно положение.

Изследователски интереси: формиране на идентичност, отношения и конфликти в юношеска и зряла възраст, формиране на концепции

petya_pandurova

Психолог-консултант

Петя Пандурова, докторант

Доктор по Психология на здравето, психодрама асистент за възрастни, психодрама терапевт за деца и юноши.

Изследователски интереси: хранително поведение, психосоциални аспекти на наднорменото тегло и затлъстяването, хранителни разстройства, междуличностни отношения и конфликти, психодинамични теории за развитието.

Пандин Център 2

Психолог-консултант

Станислав Пандин

Бакалавър и магистър по Психология, доктор и гл. асистент по Специална педагогика. Има близо 20-годишен опит в консултирането на деца, ученици и възрастни. Работил е във вестниците „Софийски университет“ и „Аз Буки“. Бил е редактор на научно-методическите списания „Философия“, „Педагогика“ и „Стратегии на образователната и научната политика“. Заемал е длъжността „Връзки с обществеността“ на ДАЗД в МС. Бивш експерт в СГС, бивш консултант на националната тел. линия 116 111. Психолог е в МКБППМН на два столични района. Член е на редакционната колегия на методическото списание „Детска градина“

Изследователски интереси: приобщаващо образование на деца и юноши от уязвими групи.

 

 

 

Психолог консултант

Весела Аравена завършва магистърска програма по „Детско-юношеска и училищна психология“ и е редовен докторант по програма “Психология на развитието в детска и юношеска възраст” към СУ „Св. Климент Охридски“. Сертифициран консултант "Системно консултиране на семейства, двойки и индивиди" към “Институт по фамилна терапия - България”. Има 5-годишен опит в сферата на образованието.

 

Психолог консултант

Боряна Теодосиева е детско-юношески психолог и фамилен консултант, докторант по Психология на развитието. Специализант по фамилна терапия. Има дългогодишна практика в образователната сфера. Хоноруван преподавател в Магистърска програма по детско-юношеска и училищна психология на СУ „Св. Кл. Охридски“.

Изследователски интереси: развитие на емпатия и емоционална интелигентност, родителско-детски отношения, подкрепа на семейства и деца в криза.

 

Психолог консултант (диагностика и организиране на процеса)

Теодора Джоргова, магистър по Психология на развитието в детска и юношеска възраст (диагностика и консултиране)