Начало / Университетът / Факултети / Геолого-географски факултет / Новини / Български географски фестивал - 22-23 април 2023

   
Български географски фестивал 2023

 

Българският географски фестивал се връща в своя ритъм и ще се случи на живо през пролетта на 2023 г. На 22 и 23 април Българският географски фестивал ще се проведе в столичния град. Домакин на събитието е Геолого-географският факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Фестивалът е част от официалния празничен календар на факултета за отбелязване на 60-та годишнина от основаването на факултета. Организатори на събитието са Географ БГ и Българското географско дружество. Председател на Организационния комитет е проф. д-р Румен Пенин, преподавател в Геолого-географския факултет.

 

В рамките на фестивалната програма очаквайте ученически и студентски състезания, национални конкурси, географски изложби и щандове, технологични демонстрации, научнопопулярни презентации, образователни турове, представяния на книги и др. Фестивалната програма ще се осъществи в сградата на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“.

 

Очаквайте през януари 2023 г. отворена процедура по регистрация за участие във фестивалната програма. Предстои един истински и дългоочакван празник на географското познание и приключенския дух!

 

При желание за партньорство в рамките на фестивала може да се свържете с екипа на Географ БГ: hello@geograf.bg