Начало / Новини / Новини и събития

   
Позиция на Софийския университет

Предлаганите курсове за квалификация от частна фирма с наименование „Център за образователни услуги – С.У.“ нямат никаква връзка с Центъра за образователни услуги на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Проф. Руселина Ницолова бе удостоена с Почетен знак със синя лента на Софийския университет „Св. Климент Охридски“

На заседание на Академическия съвет заместник-ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ чл.-кор. проф. дфзн Николай Витанов удостои проф. Руселина Ницолова с Почетен знак със синя лента. Отличието се връчва за постигнатите високи резултати в преподаването и научноизследователската дейност на проф. Ницолова и във връзка с нейна годишнина.

Международен ден в памет на жертвите на Холокоста

В Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски” беше отбелязан Международният ден в памет на жертвите на Холокоста. На събитието присъстваха ректорът на Софийския университет проф. дфн Анастас Герджиков, председателят на Народното събрание на Република България г-жа Цецка Цачева, Румен Александров, заместник-министър на външните работи, посланикът на Израел в България г-жа Ирит Лилиан, ръководители на дипломатически мисии у нас, преподаватели и студенти.

Информационен център по стандартизация беше открит в Софийския университет „Св. Климент Охридски”

В Университетската библиотека „Св. Климент Охридски” беше официално открит Информационен център по стандартизация в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Центърът е част от проекта на Българския институт за стандартизация за създаване на информационни центрове по стандартизация във висшите училища.

Софийският университет и МОСВ обединяват сили за опазване на растителните видове

Ректорът на Софийския университет “Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева подписаха споразумение за сътрудничество в областта на опазване на растителните видове и растителните генетични ресурси на България.

Най-новият доклад на Световната банка за връзката между пазара на труда и уменията бе представен в СУ

В Конферентната зала в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ беше представен най-новият доклад на Световната банка, озаглавен „Значение на уменията за трудовата реализация в България: отношението между познавателните и социално-емоционалните умения и реализацията на пазара на труда“.