Начало / Университетът / Факултети / Биологически факултет / Научна и международна дейност / Проект „Научна Инфраструктура по Клетъчни Технологии в Биомедицината (НИКТБ)” / НОВИНИ / Покана за публични лекции на професор Ана Вейга от Центъра по Регенеративна Медицина в Барселона, Испания

   
1

21.05.2019

По покана на Координационния съвет на Инфраструктурата Алианц за Клетъчни технологии, в периода 4 – 6 юни 2019 на работно посещение в България ще бъдат професор Ана Вейга и д-р Бегона Аран от Центъра по Регенеративна Медицина в Барселона, Испания.

Професор Ана Вейга е Директор на Стволовата Банка на Барселона, Център по Регенеративна Медицина в Барселона (CMR[B]) и Директор на Биологичния сектор на Департамента по Репродуктивна Медицина на Клиниката Dexeus Women Health. Тя е учен от световен ранг в областта на асистираната репродукция и бивш Президент на Европейската Асоциация по Човешка Репродукция и Ембриология (ESHRE), пионер в разработването на технологии за получаване, култивиране, характеризиране и диференциране на плурипотентни стволови клетки (hPSC, hESC and hiPS), специалист по клетъчна терапия, правни и етични аспекти на транслиращите изследвания с човешки плурипотентни клетки.

Д-р Бегона Аран е Координатор на Стволовата Банка на Барселона, Център по Регенеративна Медицина (CMR[B]).

На 6 юни от 10.00 ч. в Аулата на Биологически факултет – СУ „Св. Кл. Охридски“ гостите ще изнесат публични лекции на тема:

“Стволови клетки: научни изследвания и клинично приложение“

"Бъдещето в АРТ лабораториите: Гамети получени от стволови клетки и геномно редактиране на зародишната линия“

От 13.00 ч. сесията ще продължи с Работна среща на тема „Асистирани репродуктивни технологии и регенеративна медицина – възможности и перспективи“ за специалисти работещи в областта на АРТ, клетъчна терапия и регенеративна медицина, организирана от Асоциациите по Репродуктивна Човешка Ембриология и Асоциацията по Регенеративна Медицина.

Поради ограничения капацитет на залата за работната среща е желателна предварителна регистрация най-късно до 31.05.2019г. чрез приложената форма:

Reg_Form_Workshop.bg

Reg_Form_Workshop.eng

Или чрез запитване до:
alliancecelltechnologies@abv.bg;
g.nikolov@reprobiomed.eu;
plamen.ivf@gmail.com

Събитието се организира в рамките на Академия за Клетъчни Технологии и Иновации (АКТИВ) с финансовата подкрепа на МОН чрез Договор D01/154/2018 Научна Инфраструктура по Клетъчни Технологии в Биомедицината (НИКТБ) от НИПКНИ 2017-2023