Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / За учители

   

На 01 октомври 2020 г. във Физическия факултет на Софийския университет се състоя официалното откриване на Експерименталната лаборатория по физика за работа с учители и ученици. Лабораторията е място, където учениците могат да изпитат вълненията от досега с експерименталната физика и където учителите ще могат да опреснят знанията и уменията си и да придобият нови. Експериментална лаборатория по физика за работа с учители и ученици е замислена като модел, откъдето учителите могат да черпят идеи за своите кабинети по природни науки и в тази насока ще могат да разчитат на безрезервната експертна помощ на екип учени и преподаватели от Физическия факултет на Софийския университет. Съзнавайки, че организирането на пътувания до гр. София не винаги е лесна задача за учители и ученици от страната, голяма част от упражненията са направени така, че преподаватели от Физическия факултет да могат да пътуват и посетят училища в цяла България след предварителна заявка.

Подробности може да намерите в брошурата .

 

 

Физическият факултет организира курсове по физика за учители по Човек и природа (програмата можете да намерите ТУК ) и за 7-ми и 8-ми клас (програмите можете да намерите ТУК ). Информация за начаните дати и други организационни въпроси можете да намерите ТУК .

За курса по физика за Човек и природа с начална дата:
- 24 юни записванията ще са до 20 юни включително;
- 26 юни записванията ще са до 24 юни включително.

За курса по физика за 7-ми и 8-ми клас записванията ще са както следва:
- за курса, започващ от 01.07 - до 27.06 включително;
- за курса, започващ на 03.07 - до 01.07 включително.

 

 

Уважаеми учители,

Физическият факултет на СУ предлага на училищата

  • равнораменни везни и
  • везни с противотежест,

които да се използват за практически упражнения в часовете по Човекът и природа. За повече информация, цени, плащане и начин на доставка вижте ТУК .

 

 

На 13.11.2018 г. Факултетният съвет на Физическия факултет прие решение за подпомагане на училищата, избрали за специализиращи предмети физика и астрономия за 11 и 12 клас. За повече информация и за да свалите писмото на проф. дфн Александър Драйшу по този повод натиснете ТУК .

 

АРХИВ

Физическият факултет на СУ има удоволствието да ви съобщи, че през летния период на 2018 г. организира редица курсове за повишаване на квалификацията на учителите по физика и Човек и природа. Всеки от курсовете е с продължителност 16 ч. (два дни) и Софийският университет издава удостоверения за преминат курс с присъден един кредит. Курсовете са с практическа насоченост към експеримента в училище. Преподаватели са колеги с голям опит в лабораториите на факултета, включително и на студенти от нефизични специалности – биология, химия и др. Курсовете се провеждат с сградата на Факултета: София, бул. Джеймс Баучър 5.

Курсът за учители по Човек и природа, V и VI клас ще се проведе четири пъти през месец юни с начални дати 18.06, 20.06, 25.06, 27.06. 2018 г.
Записването започва от 29.04.2018 г. За пълната програма на курса натиснете ТУК .

Курсът за учители по Физика, VII и VIII клас ще се проведе четири пъти през месец юни с начални дати 18.06, 20.06, 25.06, 27.06. 2018 г.
Записването започва от 29.04.2018 г. За пълната програма на курса натиснете ТУК .

Записването става като изпратите на адрес vd_pr@phys.uni-sofia.bg името си, населено място и училище, където работите, за кой курс и от коя дата искате да се запишете. Хубаво е да изпратите и мобилен телефон за бърза връзка, но само ако желаете. Ще получите потвърждение на записването и допълнителна информация.
Плащането може да стане по банков път или на място, в паричния салон на СУ.

Очаквайте информация за курсовете по Практическо обучение за работа с телескопи и Кратък курс по астрономия, които ще се проведат през септември тази година.

Повече информация може да получите на тел: 028161727 или 0876 416 910 или на адрес: vd_pr@phys.uni-sofia.bg