Начало / Университетът / Факултети / Физически факултет / Архив / Обяви и покани / Изобретателски маратон 2018

   

Физически факултет с удоволствие кани всички желаещи да участват в Изобретателски маратон 2018 на тема „умни и полезни джаджи“! Това е един хардуерен хакатон, в който търсим изобретателския дух в младите състезатели, участващи в надпреварата да реализират идеите си за 48 часа!

 

Ти си ученик, студент или докторант, който има интерес към електрониката, роботиката или пък обичаш да създаваш неща? Имаш идея за джаджа, която е толкова хитроумна, че може да промени света? или поне твоето ежедневие? или пък просто е супер яка? Искаш да я реализираш, но все се намират причини да не го направиш (нямаш време, трябва ти помощ, нямаш части, не намираш мотивация, ...)? Запиши се в Изобретателския маратон и ще ти осигурим необходимите материали, 3D принтер и помощ да реализираш идеята си! Ако не си ходил досега на хакатони, запиши се и не пропускай и този! Ако пък си ходил – ти си знаеш колко е яко, така че те очакваме! И побързай, местата са ограничени!

 

В случай, че все пак се чудиш дали да участваш или пък имаш въпроси, или просто искаш да ни видиш - заповядай на една от информационните ни срещи:

 

  • 14 март (сряда), 17:00 във Физически факултет
  • 29 март (четвъртък), 17:00 във Физически факултет

 

Хакатонът ще се проведе на 17, 18 май и 19 май и се организира от Физически факултет на СУ с подкрепата на VMware България, Студентски съвет на СУ и Роботев.

 

За повече информация и регистрация посетете сайта на Изобретателски маратон 2018

 

Календар на провеждане:

 

  • 6 март - 4 април – регистрация на идеите и отборите
  • 14 март, 17:00 – първа информационна среща във Физически факултет
  • 29 март, 17:00 – втора информационна среща във Физически факулет
  • до 15 април – публикуване на окончателен списък с допуснати до участие отбори
  • 17-18 май – провеждане на маратона
  • 19 май (събота) – публични защити на реализираните проекти. Обявяване на класирането и награждаване на отличилите се.