Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Галерия

   
3

Ден на отворените врати във Факултета по химия и фармация – 10.05.2023 г.

Тази година във ФХФ посрещнахме над 200 ученици, учители и отделни граждани, от София и провинцията. Най-големите групи посетители бяха от 157 ГИЧЕ София (35 деца), 134 СУ София (25 деца), ПГ "Димитраки Хаджитошин" от Враца (13 деца) и ЕГ "Симеон Радев" от Перник (18 деца).

Изложба "И тя като мен", част от Националната кампания на Фондация "Деца на България" за превенция на насилие и дискриминация

Изложбата е представена в Централно фоайе на Факултета по химия и фармация и в залите на Библиотека "Химия и фармация".

Официално откриване на реновираните лаборатории във ФХФ

Във Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ официално бяха открити пет учебни лаборатории, обновени напълно със средства, предоставени от „Билла България“ ЕООД.

Европейска нощ на учените 2017

Корпусът за бързо гърмене участва в тазгодишното издание на Европейската нощ на учените, което се проведе на 29 септември 2017 г.

Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация – 2017 г.

На 4 май нашата лаборатория за подготовка на олимпийските отбори по химия прие ученици, дошли да се позабавляват с красиви химични опити.

Обиколка на Преносимата лаборатория по химия за ученици

Преносимата лаборатория по химия за ученици, създадена и започнала работа през 2013 година със спонсорството на BASF България, проведе дълга обиколка в Северна България. От 18 до 27 април 2017 Лабораторията посети 11 училища в Кнежа, Велико Търново, Габрово, Плачковци, Силистра, Варна, Разград и Русе.

Вечер на химията на 24 ноември 2016

На 24 ноември 2016 г. се проведе традиционната Вечер на химията със забавни и красиви химични демонстрации в изпълнение на студенти от Корпуса за бързо гърмене.

Лятна академия по химия - 18-23 юли 2016

Забавленията следваха едно след друго: изследване на химичния състав на водата в реката в с. Дрента, опити, разходки в планината и зрелищни демонстрации.

Софийски фестивал на науката - 12-15 май 2016

И тази година пространството около Театър София в парка Заимов се превърна в "научен панаир". Опитите, показвани на открито, бяха радост за малки и големи.

Дни на отворените врати във ФХФ - 26 и 27 април 2016

По време на ежегодните Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация на СУ бяха представени специалностите, изучавани във Факултета, а любопитните и любознателните имаха възможността да посетят различните лаборатории и да надникнат в света на квантовата химия, инженерната химия, технологията на лекарствените форми.

Химични демонстрации - 30.03.2016

Среща на Корпуса за бързо гърмене с гостуващи ученици от средни училища в Божурище и София в ауд. 130 на ФХФ.