Начало / Университетът / Факултети / Факултет по химия и фармация / Галерия

   

Европейска нощ на учените 2017

Корпусът за бързо гърмене участва в тазгодишното издание на Европейската нощ на учените, което се проведе на 29 септември 2017 г.

Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация – 2017 г.

На 4 май нашата лаборатория за подготовка на олимпийските отбори по химия прие ученици, дошли да се позабавляват с красиви химични опити.

Обиколка на Преносимата лаборатория по химия за ученици

Преносимата лаборатория по химия за ученици, създадена и започнала работа през 2013 година със спонсорството на BASF България, проведе дълга обиколка в Северна България. От 18 до 27 април 2017 Лабораторията посети 11 училища в Кнежа, Велико Търново, Габрово, Плачковци, Силистра, Варна, Разград и Русе.

Вечер на химията на 24 ноември 2016

На 24 ноември 2016 г. се проведе традиционната Вечер на химията със забавни и красиви химични демонстрации в изпълнение на студенти от Корпуса за бързо гърмене.

Лятна академия по химия - 18-23 юли 2016

Забавленията следваха едно след друго: изследване на химичния състав на водата в реката в с. Дрента, опити, разходки в планината и зрелищни демонстрации.

Софийски фестивал на науката - 12-15 май 2016

И тази година пространството около Театър София в парка Заимов се превърна в "научен панаир". Опитите, показвани на открито, бяха радост за малки и големи.

Дни на отворените врати във ФХФ - 26 и 27 април 2016

По време на ежегодните Дни на отворените врати във Факултета по химия и фармация на СУ бяха представени специалностите, изучавани във Факултета, а любопитните и любознателните имаха възможността да посетят различните лаборатории и да надникнат в света на квантовата химия, инженерната химия, технологията на лекарствените форми.

Химични демонстрации - 30.03.2016

Среща на Корпуса за бързо гърмене с гостуващи ученици от средни училища в Божурище и София в ауд. 130 на ФХФ.