Начало / Новини / Новини и събития / Магистрите от випуск 2022 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата получиха дипломите си за завършено висше образование

   
Магистрите от випуск 2022 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата получиха дипломите си за завършено висше образование

На тържествена церемония, която се проведе в Аулата в Ректората на Софийския университет, 220 магистри от випуск 2022 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата получиха дипломите си за завършено висше образование. 21 от тях са пълни отличници. По-рано през деня бяха връчени дипломите на бакалаврите на факултета.

Събитието бе открито от декана на Факултета проф. Милен Замфиров, който поздрави всички присъстващи в залата.

В приветствието си заместник-ректорът на Софийския университет доц. Георги Вълчев отбеляза, че този празничен ден бележи етап от развитието на абсолвентите и имат повод да се радват, че ще получат дипломите си.

1-4

По думите му, поемайки по своя професионален път, поемат и тежката грижа непрекъснато да обновяват своите знания и да са в крак с времето и неговите изисквания и повели. Мисията им е непрекъснато да бъдат с отворени сетива към живота. Доц. Вълчев посочи, че живеят в трудни времена и често, гледайки в телефоните си, изпадат в плен на свят, рисуван от други хора, който изисква от тях да търсят най-високите позиции, да са много успешни.

1-5

В реалния живот не е така, отбеляза доц. Вълчев и допълни, че истинският път е изпълнен с много трудности, предизвикателства и проблеми, които те трябва да решават. Той отправи молба към абсолвентите да ползват телефоните си, но да не им вярват безрезервно, да са с отворени сетива за света, за да развиват интелекта си, а за да са успешни, да вършат това, което са избрали всеотдайно и искрено.

1-8

Заместник-ректорът пожела на завършващите да следват мечтите си с жар, сила и желание, но да не ги превръщат в химери, защото ще станат техни пленници. Да са горди, но не горделиви, смели, но не безразсъдни. „След време ще разберете, че в момента се разделяте с едни от най-красивите години от вашия живот. Години, в които постепенно сте съзрявали, постепенно сте оформяли своя светоглед и сте проглеждали за проблемите отвъд личните ни терзания, неволи, успехи и неуспехи. Ето защо, уважаеми колеги, много бих се радвал, ако излезете оттук със съзнанието колко малко знаем ние, въпреки всичко това, което сме научили. Трябва непрекъснато да се борим с живота и да го проумяваме“, каза доц. Вълчев и призова абсолвентите винаги да намират сили и да се изправят.

1-7

По думите му те завинаги ще носят посланията на Софийския университет, защото ще бъдат негови посланици. В заключение им пожела да пазят хубавите спомени и научените уроци, но да следват своя път смело и уверено. Доц. Георги Вълчев обяви випуск 2022 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата за завършил.

1-9

Росица Попова-Христова от магистърската програма „Предучилищна педагогика“, една от пълните отличнички на випуска, отправи приветствие от името на завършващите. Тя благодари на преподавателите си за вдъхновението, с което са ги заредили през изминалите дни, изпълнени с немалко предизвикателства. За положените усилия да им предадат нужните знания и умения, за увереността да търсят пътища дори там, където ги няма. „Вярвам, че нашата мисия е една от най-благородните и най-хуманните. Защото както е казал великият Франсоа Рабле, детето не е чаша, която трябва да бъде напълнена, а огън, който трябва да бъде запален“, каза още Росица.

1-1

Тя говори и за отговорността, която стои пред всички завършващи, както и за пътя на българското предучилищно образование. Обърна внимание и на предизвикателствата, пред които е изправен българския учител и подчерта, че ако искаме да променим нещо в заобикалящия ни свят, то единственият начин е чрез работа и усилия, насочени към създаването на бъдещи поколения от личности, които ще бъдат по-добри от нас, в които ще виждаме въплътени човешките идеали.

1-11

Накрая тя пожела на добър час на колегите си.

Празничният ден продължи с връчване на дипломите.

1-14
1-15
1-18