Начало / Новини / Новини и събития / Завършиха бакалаврите от випуск 2022 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата

   
Завършиха бакалаврите от випуск 2022 г. на Факултета по науки за образованието и изкуствата

На тържествена церемония в Аулата на Софийския университет 320 бакалаври на Факултета по науки за образованието и изкуствата получиха дипломите си за завършено висше образование. Eдин от тях е пълен отличник. В рамките на тържеството бяха наградени трима уважавани преподаватели от факултета. Проф. Алтъков бе отличен със Почетния знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със синя лента, а проф. Буян Филчев и проф. Орлин Дворянов получиха Почетен нагръден знак „Св. Клименг Охридски“ I степен.

Събитието бе открито от декана на факултета проф. Милен Замфиров, който поздрави присъстващите на тържеството.

1-5

Той не скри вълнението си в този празничен момент и добави, че последната година е била много вълнуваща, защото са се върнали в обичайния си ритъм на работа, вълнува се, защото знае, че Факултетът по науки за образованието и изкуствата е най-големият педагогически факултет в страната.

1-6

Проф. Васил Маринов, заместник-ректор на Софийския университет, поднесе приветствие от името на ректорското ръководство и изрази надежда абсолвентите да са изкарали едно полезно и приятно време във ФНОИ, а дипломите, които ще получат днес, ще удостоверят наличието на знания, умения, способности да се справят със сложните проблеми на професионалния живот.

1-8

Проф. Маринов пожела на всички здраве и професионални успехи и обяви випуск 2022 за завършил.

1-7

В рамките на тържеството проф. д-р Стефан Алтъков бе удостоен с Почетен знак „Св. Климент Охридски“ със синя лента. Той отбеляза, че за него това е чест и признание за дългогодишния му преподавателски и творчески труд във факултета.

1-12

Той отбеляза, че преди повече от 30 години е постъпил като асистент в Софийския университет, а днес се радва, че за изминалите години е извършена много добра работа и в университета присъстват изкуствата - нещо, което е смятал за своя мисия.

1-3

Той отправи благодарност към колегите и студентите от катедрата, факултета и университета.

1-15

Проф. Буян Филчев бе удостоен с Почетен нагръден знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ първа степен. Проф. Филчев посочи, че приема наградата като уважение към всичко, което е направил в рамките на факултета и се надява, че присъствието му е допринесло за имиджа и на факултета, на катедрата и на самия университет.

1-16

Проф. д-р Орлин Дворянов бе удостоен с Почетен нагръден знак на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ първа степен. Проф. Дворянов благодари за наградата и добави, че през годините, в които е бил член на катедрата е срещал непрекъсната подкрепа от колегите си, а през 1994 г. е въвел нещо, което не се е преподавало преди това - концептуалната тенденция в съвременното изкуство в няколко дисциплини, които преподава и досега.

1-2

По думите му това е бил голям пробив по отношение на преподаването и създаването на изкуство и посочи, че е щастлив да остави след себе си талантливи последователи.

1-18

Диана Димитрова от специалност „Предучилищна и начална училищна педагогика“, която е пълен отличник на випуска, поздрави присъстващите в Аулата. Тя посочи, че това е важен ден, в който завършват един етап от живота си, а в сърцето си ще пазят спомена за изминалите четири години.

1-11

Тя благодари от свое име и от името на колегите си на цялата академична общност на ФНОИ за усилията им и подкрепата, на семействата и близките им за всеотдайната помощ.

1-17

Тържеството продължи с връчване на дипломите на абсолвентите.

1-20
1-21
1-22