Начало / Новини / Новини и събития / ДИУУ връчи свидетелства на педагогически специалисти. Наградени бяха и победителите в конкурса за образователно-програмни продукти

   
ДИУУ връчи свидетелства на педагогически специалисти. Наградени бяха и победителите в конкурса за образователно-програмни продукти

На тържествена церемония Департаментът за информация и усъвършенстване на учители към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ връчи свидетелствата на педагогическите специалисти удостоени с най-високата, първа професионално-квалификационна степен. В тазгодишната изпитна сесия І ПКС авторитетно защитиха 99 директори и учители от цялата страна.

Тържеството се състоя по време на заключителното заседание на традиционния есенен форум на Департамента, който тази година се проведе за осми път и бе на тема "Взаимодействието между средно и висше образование като фактор за повишаване на качеството на образованието". Събитието е включено и в програмата на традиционните Климентови дни на Софийския университет.

2

Директорът на Департамента за информация и усъвършенстване на учители проф. дпн Росица Пенкова поздрави присъстващите и изрази удовлетворението и признателността на целия екип за дългогодишната съвместна работа.

1

По-късно през деня се състоя и церемонията по награждаването на победителите в ХIV-то издание на Конкурса за образователно-програмни продукти, организиран от Департамента за информация и усъвършенстване на учители на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

5

Образователните продукти бяха представени от участниците в конкурса и оценени от жури. Наградените запознаха присъстващите със своята мотивация при разработката на програмните продукти, използваните технологии за изработка и езици за програмиране и ги демонстрираха при голям интерес от аудиторията.

Председателят на комисията доц. дпн Милен Замфиров и членовете на журито ас. Мария Тотоманова-Панева и ас. д-р Петър Петров връчиха наградите, осигурeни от „Енвижън“, на победителите в няколко категории.

6

В образователната област „Математика, информатика и информационни технологии“ журито определи две безспорни първи награди: на екипа, съставен от Лиляна Бенчева и Полина Бенчева, за образователно-програмния продукт „Уеб-базиран учебник за 8. клас по Информационни технологии“, и на Силвана Оцетова за образователно-програмния продукт „Cyberbullying“.

В образователната област „Иновационни образователно-програмни продукти за обучение на деца в детските градини“ първа награда получи Диана Иванова за образователно-програмния продукт „Кой как се движи“.

В образователната област „Иновационни образователно-програмни продукти за обучение на ученици със специални образователни потребности“ имаше заслужени две първи награди: на Нели Вълкова за образователно-програмния продукт „Практическа българска граматика“ – терапевтично помагало за работа с деца със специални образователни потребности“ и на Радостина Славчева за образователно-програмния продукт „Тренинг за стимулиране на езиково-говорните способности при деца с риск и дефицит в езиковото и говорното развитие“.

7

В образователната област „Изкуства“ първа награда получи Татяна Григорова-Томова за образователно-програмни продукт „Рисуване върху стреч фолио с деца от детската градина – изобразителни игри и иновативна образователна среда“.

В образователната област „Чужди езици“ заслужено първа награда получиха Мая Денкова и Мария Тасева за образователно-програмния продукт „Английски език с графичен дизайн“.

Журито раздаде и няколко поощрителни награди на учители, които са разработили своите продукти в екип с учениците си.

В проведената дискусия участниците се обединиха около мнението, че подобни програмни продукти имат централно място в обучението на учениците.

3