Начало / Новини / Конкурси / Архив / Конкурс за франкофонски изследователски проекти

   

Срок за кандидатстване: 18 октомври 2018 г.

 

FNI5
novo logo-auf-jpg-2008-08-rvb

 

 

Съвместен конкурс за научни проекти между УАФ и ФНИ към МОН

 

Университетската агенция на Франкофонията и Фонд "Научни изследвания" към Министерство на образованието и науката на Република България имат удоволствието да обявят стартирането на втория съвместен „Конкурс за франкофонски изследователски проекти“.

Конкурсът се обявява като резултат от подписания през месец май 2016 год.

Меморандум за разбирателство между Университетска агенция на Франкофонията и Фонд „Научни изследвания" и има за цел да стимулира регионалното и международно сътрудничество на български изследователски екипи, работещи в стратегически научни области и развиващи франкофонски партньорства.

Конкурсът е отворен за участие за всички български висши учебни заведения и научни организации и предполага създаването на многостранни консорциуми, в рамките на които ще бъдат реализирани предложените проекти.

В резултат на обявения в края на 2016 г. първи конкурс бяха финансирани 4 проекта на изследователски екипи от 11 университета, базирани в 5 държави от Европа и Африка.

 

Всички подробности за правилата на конкурса, предвиденото финансиране и критерийте за оценка можете да намерите на следните адреси:

За процедурата пред Университетска агенция на Франкофонията:

https://www.auf.org/europe-centrale-orientale/nouvelles/appels-a-candidatures/appel-a-projets-de-recherche-conjoints-auf-frs-bulgarie/

За процедурата пред Фонд „Научни изследвания":

https://www.fni.bg/?q=node/798

 

Краен срок за подаване на кандидатури – 18 октомври 2018 г.

 

Предстои информационна среща и съвместно представяне на конкурса пред научната общност, информация за което ще бъде допълнително публикувана.

 

 

Покана за информационна среща по
„Конкурс за франкофонски научноизследователски проекти“

 

Във връзка с обявения на 03 септември 2018 год. Конкурс за съвместни франкофонски научноизследователски проекти, Фонд "Научни изследвания" към Министерство на образованието и науката на Република България и Университетска агенция на Франкофонията имат удоволствието да поканят представителите на български висши учебни заведения и научноизследователски центрове на информационна среща за представяне на програмата.

 

Срещата ще се състои на 03 октомври, сряда, от 16:30ч. в зала Заседателна на Факултета по Химия и Фармация на Софийския университет "Св. Климент Охридски", бул. "Джеймс Баучър"' № 1.