Начало / Новини / Календар / „Дни на свободното слово“ във Факултета по журналистика и масова комуникация на СУ

Театър "Алма Алтер", Ректорат

Инициативата „Дни на свободното слово“ във Факултета по журналистика и масова комуникация, ще се проведе отново тази година по повод 3 май – Световен ден на свободата на печата. Идеята тази традиция да бъде възобновена е на Факултетния студентски съвет, като целта е да се провокират студентите да изявят гражданскатa си позиция и да се включат активно в дейности, свързани с правото на всеки да изразява свободно своето мнение и позиция.

В програмата на събитието се предвиждат дискусии в два дни (12 и 13 май 2015 г.), които ще се проведат в Театър „Алма Алтер” в СУ „Св. Климент Охридски“.

Фестивалът ще бъде открит на 12 май от 17.30 часа, а първата дискусия от двудневния панел, е с начален час 18.00 ч. Темата е „Настояще и бъдеще на международната журналистика“. Гости ще бъдат Александрина Аврамова, „Нова телевизия“ и Георги Милков, „24 часа“ и сп. GEO България.

Вторият фестивален ден продължава с дискусия на тема „Нетрадиционни медии и нетрадиционно медийно съдържание“, 16.00 ч., а гост ще бъде Томислав Савов, основател на Social Evo.net.

Другият акцент в панела е темата „Финансови санкции и глоби в медиите“ от 18.00 ч. Гост ще бъде Николай Стоянов, авторът на статията „Паниката е по-голяма от проблема“, която беше глобена с рекордна сума през миналата година.

Като част от фестивала беше проведен и конкурс на тема – „106 стъпки до свободата“, обвързана със свободата на словото. Всеки студент можеше да участва с творба в две различни категории – фотография или есе.

Жури, в състав доц. Георги Лозанов, проф. Нели Огнянова и Ина Лунгова ще оценяват творбите, а най-добрите ще получат награди (таблет, четец, диктофон и други) , осигурени от Студентския съвет на СУ, верига книжарници Booktrading и онлайн медията "Аз чета".

Програма