Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Журналистиката ти дава възможност да се развиваш в много сфери

   
Журналистиката ти дава възможност да се развиваш в много сфери

Вадер Вазир Акбархан е първи курс Медицина – студент с отличен успех, но иска да смени своя профил и да се усъвършенства в областта на журналистиката.

„Журналистиката – казва той – ми дава възможност да се развивам в много сфери, а аз искам да помагам на хората”. На въпроса, защо тогава оставя медицината – той отбелязва, че внимателно е проучил и двете професии и въпреки, че в медицината помощта е директна – в България трудно можеш с честен труд да станеш лекар – такъв, какъвто си си представял.

Вадер Вазир Акбархан вижда себе си като режисьор на документални репортажи и късометражни филми, но се насочва към Софийски университет „Св. Климент Охридски”, защото не иска да става човек на изкуството, а да запази гражданското си самосъзнание и да отстоява позицията си по въпросите на днешния ден. Като един от основните проблеми на съвременната българска журналистика – той посочва липсата на баланс между новините с положително съдържание и хрониките с подчертана сензационност и интерес към човешката драма.

Дните на кандидат-студента продължават!

Можете да видите репортажа тук!

 

Коментари

Влез, за да коментираш.