Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Юбилеен фотоалманах – 25 години Факултет по педагогика

   
Юбилеен фотоалманах – 25 години Факултет по педагогика

Културният център на СУ "Св. Климент Охридски" има удоволствието да Ви покани на откриване на фотографска изложба на Владислав Господинов „Алма матер и педагогическото образование в България. Юбилеен фотоалманах – 25 години Факултет по педагогика”.

Експозицията е посветена на навършващите се през академичната 2010/2011 година 25 години от обособяването на Факултета по педагогика при българската „Алма Матер” – самата тя създадена като Висш педагогически курс преди 122 години (1888 г.).

Историческият път на това взаимно подхранващо се споделяне е проследен чрез общо над 140 фотографии (над 100 цветни и ок. 40 чернобели), от които 2/3 авторски и 1/3 подбрани от архиви и дигитализирани.

Основните опорни центрове са: основателите на Алма Матер, университетски сгради, покровителите на Университета и на Факултета по педагогика, мисията на педагозите, студентите, преподавателите от Факултета, техните научни (и не само) изяви, постижения; пътеки на взаимодействие с други университети.

Изложбата проследява част от заложените сюжетни линии в „Алма Матер” и педагогическото образование в България.

Юбилеен фотоалманах – 25 години Факултет по педагогика

съставители: проф. д-р п.н. Яна Рашева-Мерджанова и гл. ас. д-р Владислав Господинов

За автора Владислав Господинов:

През 2010 г. става официален фотограф на Университета. До момента е представял фотографии в две изложби: „Познатата и непозната Алма Матер” (първа авторска изложба, май 2008 г.) и „Библиотеката на Алма Матер през времето и обектива на трима фотографи” (включва творби и на Божидар Карастоянов и Биляна Брайкова), декември 2008–януари 2009 г., изложбата прераства в постоянна. И двете експозиции гостуват на различни места из страната и в Тракийския университет, Одрин.

Официално откриване: 13 декември /понеделник/ от 18ч. в галерия „Алма Матер” /северно крило на ректората на СУ, вход откъм ул. Шипка/.