Начало / Новини / Архив / Архив на Горещи новини / Валентин Мезев и Боян Велинов спечелиха Ф.И.Р.М.А. 2

   
Валентин Мезев и Боян Велинов спечелиха Ф.И.Р.М.А. 2

Валентин Мезев и Боян Велинов от отдел „Информационни технологии” спечелиха студентското предприемаческо състезание Ф.И.Р.М.А. 2.

До последния етап на надпреварата достигнаха по три отбора от всяко от направленията: Информационни технологии, Маркетинг и продажби, Технически отдел и Финанси и планиране. Дванайсетте тима бяха разпределени в три независими „фирми“. Те трябваше да представят общо решение на казус за газификация на новострояща се жилищна сграда, част от която ще бъде използвана като хотел през лятото.

Осем членно жури от представители на Софийски университет и Овергаз оценяваше предложените решения. Съдиите следяха за множество критерии – проектите трябваше да бъдат теоретично обосновани и практически приложими, да бъдат достоверни, оригинални и иновативни. Презентационните умения на финалистите също влизаха в крайната оценка.

Първа награда спечелиха второкурсниците Валентин Мезев и Боян Велинов от отдел „Информационни технологии” на фиктивната фирма „Макроплан”. Те изготвиха търговски сайт на фирмата, която ще газифицира жилището от казуса.

Ф.И.Р.М.А. дава възможност на студенти от 1-ви до 4-ти курс от цялата страна да търсят решение на казуси, с които се сблъскват големите компании. Така младежите придобиват представа за работата и предизвикателствата в реалната бизнес среда.

Коментари

Влез, за да коментираш.